Wat is WFT?

Foto: Pixabay License/StartupStockPhotos

Ingezonden Wat is Wft? Wft staat voor Wet op het financieel toezicht. De wet regelt het toezicht op financiële instellingen in Nederland. Het gaat om banken, verzekeraars, tussenpersonen of anderen die actief zijn in de financiële dienstverlening. De wet stelt bepaalde eisen aan de financieel dienstverlener, waarbij de belangen van de consument voorop staan.

Het uitgangspunt is dat financieel dienstverleners voldoen aan de door de wet gestelde vakbekwaamheid en zorgplicht. Naast het behalen van de module Wft Basis is het voor financieel dienstverleners, die adviseren over specifieke financiële producten, verplicht te beschikken over een Wft beroepskwalificatie. Bijvoorbeeld, als Adviseur Hypothecair Krediet dien je de Wft beroepskwalificatie Hypothecair Krediet te behalen die bestaat uit de onderdelen Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet. Daarnaast dient de adviesbevoegdheid hiervoor te worden onderhouden met Permanente Educatie, als Adviseur Hypothecair Krediet gaat het dan om het PE-examen Hypothecair Krediet.

Wat kun je verwachten van een Wft opleiding?
De studiebelasting van een Wft opleiding bedraagt gemiddeld 40 tot 50 uur. Het is niet zozeer ingewikkeld, het is vooral veel stof. Je moet verbanden kunnen leggen en daar heb je een bepaald inzicht voor nodig. Maar laat je niet afschrikken, voor iedereen is dit mogelijk met een goede educatie.

Een Wft opleiding kan je klassikaal of online volgen. Bereid je voor, zoals jij dat het meest fijn vindt. Heb je meer motivatie nodig vanuit een klas en een docent? Kies dan voor een klassikale opleiding. Of zit je liever in je eigen omgeving en werk je in je eigen tempo? Kies dan voor een E-learning of online klassen.

Onze Wft-opleidingen: Laagdrempelig en gestructureerd
Wij bieden met onze stap voor stap Wft-opleidingen structuur en houvast, zodat je optimaal bent voorbereid op je Wft-examen. Het is enkel mogelijk om naar het volgende onderdeel te gaan, wanneer je het onderdeel ervoor hebt afgerond. Met diverse animaties en met veel examengerichte oefenvragen helpen wij jou, zodat je zonder moeite door de lesstof heen gaat. Tevens hebben wij ervoor gezorgd dat de studiebelasting laag blijft, zodat het niet onnodig veel tijd kost om je voor te bereiden én klaar te stomen voor je Wft-examen.

Stap voor stap door de opleiding
Je wordt door ons stap voor stap voorbereid op het digitale Wft-examen. Deze stapsgewijze structuur, de vele oefenmogelijkheden en het leren van feedback bij de vragen wordt door onze deelnemers zeer gewaardeerd. Ook ontvang je tijdens de opleiding handige examengerichte tips, die jou helpen met het beantwoorden van de vragen op je examen.

Zekerheid en slagingsgarantie
De hoge slagingspercentages bij onze deelnemers laten zien dat onze opleiding goed aansluit op het landelijke Wft-examen. Met onze unieke slagingsgarantie, zorgen wij er dan ook voor dat je in één keer slaagt voor je examen en je je diploma behaalt. Volg daarom een Wft opleiding bij Hoffelijk.

Reacties