Dongen presenteert eigen verkeersborden

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

In opdracht van de gemeente Dongen zijn er nieuwe verkeersborden ontwikkeld. De borden wijzen weggebruikers op de maximumsnelheid. Vandaag (vrijdag 4 juni) heeft wethouder verkeer Petra Lepolder deze nieuwe borden onthuld. De eerste borden zijn te zien in de Anjerstraat.

“De afgelopen tijd hebben we meerdere berichten ontvangen van inwoners dat er te hard wordt gereden in de Anjerstraat. Dit was voor ons de aanleiding om nieuwe verkeersborden te laten ontwikkelen. We willen weggebruikers op een positieve manier wijzen op de maximumsnelheid. De eerste borden staan in de Anjerstraat. De komende maanden zullen ze ook in andere straten binnen de gemeente te zien zijn.” aldus wethouder Lepolder.

Ontwerp
De verkeersborden zijn speciaal in opdracht van de gemeente Dongen ontworpen. Deze zien er anders uit dan de andere verkeersborden. Hierdoor vallen ze beter op in de straat. De borden zijn geïnspireerd op de digitale borden die de gereden snelheid aangeven met daarbij een smiley. Er zijn verschillende versies ontworpen. Zo is het ene bord rood, met een auto en waarschuwt voor de snelheid. Het andere bord is juist groen, met een auto en bedankt de bestuurders voor het aanhouden van de juiste snelheid. Deze positieve aanpak kan bijdragen aan de bewustwording van de gereden snelheid. Er zijn ook versies ontworpen met daarop vrachtwagens, voetgangers of fietsers als er ergens anders in Dongen extra aandacht nodig is voor een ander verkeersprobleem.

Bewustwording
Te hard rijden gebeurt vaak onbewust. Het binnenrijden van een nieuwe snelheidszone, niet zien van snelheidsaanduidingen en brede straten kunnen ervoor zorgen dat je onbewust te hard rijdt. Dit terwijl te hard rijden gevaarlijke verkeerssituaties kan veroorzaken. Een hogere snelheid betekent dat het langer duurt voor een auto tot stilstand komt wanneer een automobilist remt. De nieuwe verkeersborden in de Anjerstraat wijzen weggebruikers op de toegestane snelheid. Zo worden zij zich beter bewust van deze snelheid.

Foto’s: Pix4Profs/Jan Stads

Reacties