De leukste activiteiten om samen met je gezin te doen

Foto: Unsplash/Jessica Rockowitz

Ingezonden Ik weet het, ik weet het, er lijkt geen einde te komen aan de coronapandemie. Toch kunnen we het licht aan het einde van de tunnel al zien.

Er kan en er mag namelijk steeds meer. De maatregelen worden langzamerhand versoepeld en het warme weer wacht op ons. Dat vraagt om een leuk familie uitje! Sinds woensdag zijn de pretparken Nederland eindelijk weer geopend! Dat is één van de mogelijkheden, maar er zijn natuurlijk ook nog andere activiteiten die je kan organiseren met je vriendengroep. We lichten ze hier allemaal nog even toe.

Bezoek een pretpark
Het is zo ver. Nederland gaat weer verder open. Dit vraagt natuurlijk om een (meerdaags) bezoek aan een van de leukste parken van Nederland. Heb je jonge kinderen? Dan raden we de Efteling aan. Dit park staat namelijk niet alleen vol met leuke attracties voor jong en oud, maar het betoverende sprookjesbos is een werkelijk magische belevenis voor de kids. Heb je de Efteling al bezocht? Kijk dan eens naar Walibi, Duinrell, Slagharen, Drievliet of Toverland. Plezier gegarandeerd!

Organiseer een familie filmavond
Oké, je denkt misschien dat dit saai is, maar lees even verder. We denken hier niet aan standaard neerploffen op de bank. Sleep eens wat zitzakken mee naar buiten, zorg voor een projector en kijk onder de sterren naar jullie favoriete film. Maak het gezellig met leuke verlichting, warme dekentjes, een kampvuur en lekkere marshmallows om te roosteren.

Bezoek een lokale boerderij en ga fruit plukken
Dichtbij huis hebben wij een aardbeienkwekerijen en andere boerderijen waar je fruit kunt plukken. Kies een zonnige dag uit en vind er een bij jou in de buurt. Hoe schattig is het om jouw kindjes rond te zien wandelen met een rieten mand om aardbeien te plukken? Tip: neem een picknickkleed mee en wat te drinken. Dan kun je daarna samen gezellig het fruit op eten!

Creëer een gezinskunstwerk
Koop een canvas bij een plaatselijke winkel en wat verschillende verfkleuren. Vervolgens ga je samen aan de slag om een kunstwerk te maken. Als je het daarna ook nog eens een mooi plekje kan geven in je huis, zal het een geweldig gespreksonderwerp zijn. En anders heb je in ieder geval de leuke herinnering!

Bakkers klaar? Bakken maar!
Samen koekjes of cake bakken is niet alleen een super activiteit, maar je kunt er de hele dag van genieten. Die lekkere cakegeur hangt in het huis en jullie zitten achteraf samen te smullen op de bank.

Ga kamperen!
Zelfs als het in je eigen achtertuin is! Probeer eens als gezin te kamperen. Je kunt leuke spelletjes doen of gewoon gezellig kletsen. Eventueel ook leuk in combinatie met de filmavond.

Reacties