Plannen woningbouw Noorderlaan krijgen vorm

Foto:

Gemeente Dongen is bezig met de bouw van de laatste woningen in de Beljaart. In die wijk zijn straks zo’n 800 woningen gerealiseerd. Maar Dongen blijft groeien. Daarvoor is de Noorderlaan de beoogde nieuwe woningbouwlocatie:.

In onderstaande video lichten wethouder Eline van Boxtel, manager vastgoed van Casade Karin Priem en stedenbouwkundige Inge Burg de plannen voor de woningbouw aan de Noorderlaan toe. Ze leggen ieder vanuit hun eigen perspectief uit waarom deze ontwikkeling belangrijk is en hoe de wijk er volgens hen uit zou moeten zien.

Aan de locatie Noorderlaan verwacht gemeente Dongen met ongeveer 275 woningen een wijk te realiseren die klaar is voor de toekomst. Het is daarbij belangrijk om in te spelen op de behoefte die er op dit moment is. De helft van de woningen wordt door de gemeente gerealiseerd, de andere helft bouwt woningcorporatie Casade.

Het open landschap aan de Noorderlaan moet een belangrijke rol gaan spelen in de nieuwe wijk. Er is veel ruimte en ook veel ruimte om groen te realiseren. Er komen clusters van woningen die telkens net anders kunnen zijn. Dat kunnen woningen zijn voor jongeren, starters en ook voor senioren, misschien zelfs wel gecombineerd met zorgmogelijkheden.

Op de website www.samen.dongen.nl lees je meer over de ontwikkeling van het plan. Daarnaast is de gemeente Dongen benieuwd naar jouw mening over je eigen woonomgeving en kun je jezelf aanmelden voor een klankbordgroep.

Enquête
De plannen die je op deze website vindt zijn zeker nog niet definitief. De gemeente hoort daarom graag wat je vindt van je eigen woonomgeving en wat je belangrijk vindt voor de toekomstige woonwijk. Je kunt hiervoor de enquête invullen op www.samen.dongen.nl. Reageren kan tot 20 mei 2021. De plannen zijn na deze datum nog zichtbaar op de site maar reacties insturen kan dan niet meer.

Denk je mee in de klankbordgroep?
De gemeente Dongen zoekt inwoners uit de gemeente Dongen die willen meedenken over de ontwikkeling van dit gebied. Zij vormen samen een klankbordgroep die een adviserende en signalerende rol krijgt bij de ontwikkeling van het nieuwe woongebied. De gemeente is op zoek naar een goede verdeling tussen direct omwonenden en andere inwoners . We zoeken daarbij ook naar een goede mix van verschillende leeftijden. In totaal zoeken we ongeveer 10 deelnemers. Bij meer aanmeldingen wordt er geloot. Aanmelden voor de klankbordgroep kan via deze link.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen