Gezondheidscentrum Kloosterpad in voormalige politiebureau opent deuren op 10 mei

Foto:

Op maandag 10 mei opent het nieuwe Gezondheidscentrum Kloosterpad haar deuren. Na een ingrijpende verbouwing is het voormalige politiebureau op de hoek van de Bolkensteeg en Kloosterpad in Dongen omgetoverd tot een modern ingerichte plek waar eerstelijns gezondheidszorg en preventieve gezondheidszorg samenkomt. De nieuwe locatie is bovendien makkelijk bereikbaar.

Op de benedenverdieping is de nieuwe locatie van Huisartsenpraktijk Kloosterpad gevestigd. Ten opzichte van de voormalige locatie 150 meter verderop is een flinke slag gemaakt voor wat betreft uitbreiding van ruimte en mogelijkheden van de praktijk. Verder blijft alles vertrouwd bij het oude.

Op de bovenverdieping wordt het grootste gedeelte ingenomen door de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD. Het consultatiebureau van de GGD Hart voor Brabant komt dus na een tijdelijke huisvesting in Loon op Zand terug naar Dongen. Vanaf 17 mei aanstaande zijn ouders van harte welkom op de bovenverdieping van het gezondheidscentrum.

Een aantal al bekende paramedische praktijken uit Dongen opent in het nieuwe gezondheidscentrum een nieuwe locatie. Het gaat om Tract Psychologen, Gerrits Hoofd Hals Therapie en Ademregie en Fysiotherapie Beljaart. Nieuw in Dongen is een vestiging van RondOm Podotherapeuten. De Dongense apothekers hebben gezorgd voor een medicatie-automaat waar u 24/7 uw herhaal-medicatie kunt afhalen.

Loet Birker, een van de huisartsen van Huisartsenpraktijk Kloosterpad: “Het was een hele klus afgelopen jaar om het gebouw gebruiksklaar te maken als gezondheidscentrum. De binnenkant is volledig op de schop genomen en het gebouw is qua energievoorziening helemaal aangepast aan de eisen van vandaag. Het buitenterrein is een heel stuk toegankelijker gemaakt en de nodige maatregelen zijn genomen om corona-proof te kunnen werken. We kijken uit naar de samenwerking met de andere partijen in het pand. We zijn enorm trots op het resultaat en vinden dat we voor iedereen die er komt werken en voor Dongen iets heel moois hebben neergezet”.

Lees meer over de praktijken in ons centrum op www.gezondheidscentrum-kloosterpad.nl.

 

Advertentie


Reacties