Koninklijke onderscheiding voor drie Dongenaren

Het is natuurlijk al heel bijzonder als je een Koninklijke Onderscheiding mag ontvangen. Maar dit jaar is het wel heel speciaal, omdat het vanwege alle coronaperikelen, evenals vorig jaar, toch wel wat anders verlopen is dan normaal.

De drie mensen die vandaag een Koninklijke onderscheiding ontvingen werden toegesproken door loco-burgemeester René Jansen,  Hij eerde de verbouwereerde gelukkigen vanwege al hun verdiensten en deelde hen mede dat het Zijne Majesteit had behaagd hen te benoemen tot Lid in de orde van Oranje Nassau. De bloemen mochten zij daarna op de toegestane afstand in ontvangst nemen en natuurlijk was er nog een fotomoment.

De gelukkige ontvangers zijn:

Peter Verschure 
Lid in de Orde van Oranje – Nassau
Peter Verschure is natuurgids bij Natuurvereniging Ken en Geniet en bij het Instituut voor Natuureducatie. Actief lid van de vogelwerkgroep, tuinadviseur van natuurtuin Kandoel en stelt zijn tuin beschikbaar voor educatieve doeleinden. Voor het radioprogramma ‘beleef de lente’ van Vogelbescherming Nederland zijn er camera’s in zijn tuin om het broedgedrag van verschillende vogels te volgen.

Peter zit namens Natuurvereniging Ken en Geniet in de commissie die het proces begeleidt t.b.v. de aanleg natuurverbindingsweg in Dongen. Tevens verzorgt hij regelmatig columns over de natuur voor  dongen.nieuws.nl en schrijft tweemaal per jaar in de glossy 200% DONGEN Peter Verschure is de oprichter en voorzitter van muziekkapel Aosumnoot GMBH. Naast de jaarlijkse optredens met carnaval treden zij ook op voor ouderen.

Dick Dankers 
Lid in de Orde van Oranje – Nassau
Sinds 1994 bestuurslid van de ZLTO Dongen – Loon op Zand (voorheen NCB), lid van de regiocommissie Oost van Waterschap Brabantse Delta, bestuurslid van de Stichting “De Moers Wereldwijd” en bestuurslid van het Oogstfeest Comité. Tevens heeft Dick Dankers een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de fusies van de Rabobanken in de Langstraat. De heer Dankers stelt regelmatig zijn boerderij open voor scholen en andere geïnteresseerden om extra aandacht te schenken aan het boer-burger contact.

Houkje Broeders – van der Gaast
Lid in de Orde van Oranje – Nassau
Mevrouw Houkje Broeders is de spreekwoordelijke duizendpoot binnen de PKN- Dongen- Rijen. Kinderen hebben altijd haar bijzondere aandacht gehad. Actief in het leiden van kindernevendiensten, jeugdkampen en het organiseren van spelmiddagen. Zij coördineert en voert het kosterschap uit. Verzorgt de bloemengroet, is voorzitter van de werkgroep Eredienst, begeleidt en coördineert begrafenissen, bezoekt nieuwe gemeenteleden, brengt het kerkblad rond, gaat op huisbezoek bij ouderen en zieke gemeenteleden, haalt de kerkbalans op en heeft deel genomen aan diverse hoorcommissies bij de benoeming van nieuwe dominees. Tevens is zij is de oprichter en voorzitter van de vrouwengroep Pandora en organiseert zij breimiddagen waar spullen gemaakt worden voor kindertehuizen in Roemenië.

Fotograaf Jan Stads van Pix4Profs was er de hele ochtend bij en maakte een prachtige fotoreportage van de bijzondere momenten. Bekijk deze reportage in de fotoserie bovenaan dit artikel.

Reacties

Cookieinstellingen