Bever gesignaleerd bij Ecologische Verbindingszone (bekijk de beelden!)

Dongenaar Michiel de Bie had afgelopen week een verrassende ontmoeting tijdens een wandeling door de Ecologische Verbindingszone (EVZ).

Ter hoogte van de Bolkensteeg signaleerde de Bie een bever, een dier dat al vele jaren niet meer in Dongen te zien is geweest. In het filmpje is te zien dat de bever richting het sluisje zwemt, daar kopje onder gaat en door de berm langs het water loopt naar de andere kant van de sluis. Het filmpje werd ons toegestuurd door Johan Verschuren.

De functies van een EVZ
Een Ecologische Verbindingszone is een natuurvriendelijk ingerichte zone die tussen twee natuurgebieden in ligt. Hierdoor worden natuurgebieden met elkaar verbonden. Het is een soort kralensnoer van verschillende beplanting, bloemrijke graslanden en brede oevers. Een EVZ dient als leef- en ontwikkelingsgebied voor amfibieƫn, vleermuizen, dagvlinders, libellen en kleine zoogdieren. Het feit dat de bever daar deze week werd gesignaleerd is een bewijs dat de missie om op deze manier de fauna meer kans te geven zich te verspreiden, aan het slagen is.

Reacties