Verhuizen naar een huurwoning: verhuistips voor huurders

Foto: Pexels

Ingezonden Verhuizen kan behoorlijk stressvol zijn. Maar als het erop aankomt hoeft het echt geen chaotische periode te worden. Zolang je je maar goed voorbereidt. En dat begint al in je oude huis. Door alles te organiseren, op tijd in te pakken en zo nodig iets weg te gooien, maak je een goede start. Ben jij van plan om te verhuizen van of naar een huurwoning in de omgeving van Dongen? De volgende verhuistips van woningplatform Huurstunt.nl moeten je aardig op weg helpen.

Organiseren en inpakken
Wanneer je gaat verhuizen, kom je er pas echt achter hoeveel spullen je eigenlijk hebt – en dat kan soms best schokkend zijn. Hoe moeilijk het ook kan zijn; dit is een perfect moment om eindelijk iets weg te gooien. De rest van je inboedel moet worden ingepakt en getransporteerd, dus je hebt nog genoeg werk voor de boeg.
Begin ook niet een paar dagen voor je verhuizing, maar juist ruim van tevoren. Je toekomstige-ik zal je dankbaar zijn. Ga kamer voor kamer af, beginnend met de ruimtes die je het minst gebruikt. Hierbij verdeel je je spullen in vier stapels: houden, verkopen, weggeven of weggooien.

1. Houden – mee met de verhuizing, in dozen die je per kamer labelt.
2. Verkopen – bestemd voor de verkoopplatformen.
3. Weggeven – aan vrienden, familie of een goed doel.
4. Weggooien – in de prullenbak of de recyclecontainer ermee!

Heb je moeite met iets weggooien? Vraag je af of je het de afgelopen twee jaren nodig hebt gehad. Vaak kun je er dan prima zonder als het antwoord ‘nee’ is. Natuurlijk zijn er ook dingen die sentimentele waarde hebben. Kun je het echt niet over je hart verkrijgen om iets weg te doen? Gewoon meenemen naar je nieuwe huis!

Oude woning achterlaten
Als huurder heb je de plicht om je oude woning volgens afspraak op te leveren. Dat betekent allereerst een grote schoonmaak houden, waarbij je ook vloeren, plinten, deuren en raamdecoratie grondig reinigt. Woon je gemeubileerd? Zorg dat je ook meubels, de oven en de koelkast goed poetst. Die kunnen over de loop van tijd heel wat vuil verzamelen.

Ook schade in je huis moet hersteld worden. Gaten in muren zijn zo gedicht met wat muurvuller en niet meer terug te zien als je ze oververft met dezelfde kleur. Lukt het niet om iets te repareren? Schakel eventueel de hulp in van een vriend die hier verstand van heeft – of van een bedrijf, als dat binnen je budget past.

Vervoer en hulpkrachten
Tijd om te gaan sjouwen! Zorg in ieder geval voor een paar sterke hulpkrachten én vervoer tijdens je verhuisdag. Handig als je iemand kent met een aanhangwagen, maar tegenwoordig kun je net zo eenvoudig een verhuisbus huren. Daar past prima de inboedel van een- of tweepersoonshuishoudens in. Als je budget het toelaat (of je veel zware spullen hebt) kun je ook professionele verhuizers inschakelen. Liever wat geld besparen? Stel dan je persoonlijke verhuis-A-Team samen van vrienden en familie. Vele handen maken licht werk.

Reacties