Goed nieuws voor ’s Gravenmoer: er komt glasvezel

Foto: Pixabay License/AnneVerschraagen

Goed nieuws voor de inwoners van ’s Gravenmoer, Den Hout en Oosteind. Er komt glasvezel! In de afgelopen weken is het enthousiasme voor glasvezel gestegen waardoor is besloten om alsnog glasvezel aan te leggen in deze kernen.

De graafwerkzaamheden zullen naar verwachting starten in de tweede helft van 2021. Alle inwoners uit ’s Gravenmoer, Den Hout en Oosteind die zich hebben aangemeld voor een glasvezelaansluiting, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en het verdere verloop van de schouw- en de aanlegwerkzaamheden. De inwoners van Raamsdonk zijn vooralsnog niet zeker van glasvezel; het aantal aanmeldingen is tot nu toe te weinig om tot aanleg over te gaan.

Wethouder Petra Lepolder: “Ik ben blij dat er glasvezel komt in ’s Gravenmoer”
‘Ik ben blij dat er voldoende belangstelling is voor de aanleg van glasvezel in ’s Gravenmoer. Digitale verbondenheid speelt een steeds grotere rol, juist nu. Dan is een goede internetverbinding essentieel. Heel fijn dat de inwoners van ’s Gravenmoer daar ook zo over denken.”

Directeur Piet Grootenboer: “Aanmelden blijft mogelijk’’
“Een paar weken geleden mochten we Waspik al feliciteren met de komst van glasvezel. Nu ook Den Hout, Oosteind en ’s Gravenmoer ” vertelt Piet Grootenboer, directeur bij DELTA Fiber Netwerk. “Dit is goed nieuws. We merken dat de animo voor glasvezel nog steeds groeit in deze kernen. Op zich is dat niet verrassend; mensen blijven voor hun werk, school of voor zorg afhankelijk van een snel en stabiel internet. Aan de andere kant merken we ook dat mensen graag persoonlijk contact willen om hun vragen te stellen, meer informatie te krijgen over glasvezel of hulp wensen bij het afsluiten van passend abonnement. Aan deze wens willen wij graag tegemoetkomen.

Daarom hebben we afgesproken dat zodra de RIVM maatregelen het toelaten wij persoonlijke informatiemomenten organiseren. Ook deze mensen willen wij in de gelegenheid stellen om zich, zonder extra kosten, te kunnen aanmelden. Daarom blijft dit mogelijk tot de aanleg van het glasvezel. Aanmelden kon nog steeds via de verenigingen, het Glasvezel Informatiepunt bij onze glasvezeladviseur Henk (06-38 61 23 93) of via gavoorglasvezel.nl. Ook tellen de aanmeldingen voor Raamsdonk nog steeds mee. Wij hopen de inwoners van Raamsdonk ook binnenkort te kunnen feliciteren met de komst van glasvezel.”

Voorbereidende werkzaamheden aannemer
Binnen enkele weken start de aannemer met het schouwen. Een schouw betekent dat de aannemer bij de inwoners, die zich hebben aangemeld voor een abonnement, langs gaat om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Uiteraard werken zij volgens de RIVM richtlijnen en worden extra corona-maatregelen in acht genomen. De woningschouwer zal zich altijd legitimeren met een ID-pas. Daarnaast starten ook voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg.


 

Reacties