Sem Rozendaal naar finale The Voice

Foto: Facebook Sem Rozendaal

Sem Rozendaal (18) uit ’s Gravenmoer heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van The Voice op vrijdag 26 maart.

Het was een bijzondere week voor Sem. Afgelopen dinsdag werd hij 18 jaar, waardoor hij woensdag voor het eerst zijn stem mocht uitbrengen bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Vrijdagavond stond hij in de halve finale van The Voice en moest hij het stemmen overlaten aan de kijkers. Twee prachtige optredens zorgden er voor dat hij de finale glansrijk haalde. Aanstaande vrijdag zal Sem (uit team Waylon) de strijd aan gaan met Nienke Fitters (team Ali), Jasper Wevers (team Jan) en Dani van Velthoven (team Anouk), voor de titel ‘The Voice of Holland 2021′

Het Voice-avontuur van het 18-jarige talent uit ’s Gravenmoer begon ongeveer een jaar geleden. In april 2019 won Sem ‘De strot van Oosterhout’ waarna hij besloot zich in te schrijven voor The Voice. Hij stuurde  een YouTube-filmpje op, wat hij had opgenomen in november 2019, en kreeg in het voorjaar van 2020 te horen dat hij geselecteerd was voor de Blind Auditions. Inmiddels heeft Sem deze Blind Auditions, de daaropvolgende battles, the knockouts en enkele live shows, overleefd en is hij nog steeds in de strijd voor de felbegeerde titel. In het eerste deel van de halve finale zong Sem het nummer ‘Sign of the Times’ waarbij hij zichzelf op piano begeleidde, later op de avond bracht hij een heerlijke versie van het nummer ‘Radar love’ .

De winnaar van de finale, die te zien is op RTL4 op vrijdag 26 maart vanaf 20.00 uur, krijgt naast een platencontract ook nog een bedrag van 50.000 euro én een auto.

 

 

Reacties