Burgerzonnepark Tichelrijt start aanbod Ticheldelen

Jeroen de Kok - wethouder René Jansen- Sijtze Brandsma leggen eerste zonnepaneel.
Jeroen de Kok - wethouder René Jansen- Sijtze Brandsma leggen eerste zonnepaneel.
Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Inwoners en instellingen in Dongen kunnen vanaf 8 maart ’21 deelnemen aan het burgerinitiatief, dat de verduurzaming van hun dorpen Dongen, ’s Gravenmoer, Klein Dongen Vaart een boost geeft. Door Ticheldelen te kopen houden zij de energie op een eigen manier betaalbaar. De uitkering bedraagt € 5,- per jaar per Ticheldeel, 15 jaar lang.

Duurzaam – prettige leefomgeving
Dat we niet door kunnen gaan met alleen stroom opwekken uit fossiele bronnen weten we al langer. Stroom opwekken uit aardgas en steenkool heeft veel milieunadelen én leidt nu al tot een voelbare klimaatverandering. Dongen wil ook in de toekomst een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving bieden. Dit vraagt van inwoners, lokale bedrijven en tal van betrokken organisaties het bewustzijn om samen de schouders eronder te zetten. Wat is er dan mooier om Dongen op eigen kracht duurzaam te maken en samen onze verantwoordelijkheid voor het milieu te nemen!  Vele inwoners en bedrijven gaven hun medewerking aan de totstandkoming van dit burgerinitiatief. Zij zullen zichtbaar zijn tijdens deze campagne.

Intensieve samenwerking ging vooraf
Burgerzonnepark Tichelrijt 3 is een gezamenlijk initiatief van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (‘BOM’), de gemeente Dongen en Energie Dongen Samen Duurzaam. Voor dit initiatief is Burgerzonnepark Tichelrijt 3 B.V. (‘Tichelrijt’) opgericht om het mogelijk te maken de obligaties uit te geven.

Informatiepunt
Energie Dongen verzorgt communicatie, administratie en registratie. Iedereen kan contact opnemen met het Energieloket Dongen in de Cammeleur. Zo is er een groot burgerinitiatief speciaal voor inwoners en bedrijven in de gemeente Dongen tot stand gekomen. Iedereen wonend of gevestigd in de gemeente Dongen kan al vanaf € 50,- deelnemen.

Inschrijving tussen 8 maart en 19 april 2021
Via de website www.zonneparktichelrijt.nl kan je inschrijven op Ticheldelen (de echt Dongense naam voor deze obligaties). Hier is ook alle informatie beschikbaar en een team van Energie Dongen staat klaar om vragen te beantwoorden. Door in te schrijven op Ticheldelen ontvang je een uitstekende vergoeding per jaar uitbetaald.

Contact: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen