VV Dongen en gemeente Dongen maken afspraken voor stappenplan

Foto:

Voetbalvereniging Dongen en de gemeente Dongen hebben in de afgelopen weken meerdere malen overleg gevoerd. Daarbij is een streep gezet onder het verleden en zijn voor komend half jaar goede afspraken gemaakt voor een duidelijk stappenplan, aldus VV Dongen-voorzitter John-Paul Verkooijen en wethouder René Jansen in een gezamenlijke verklaring.

Eerste stap
Als eerste stap is besloten om op zo kort mogelijke termijn het huidige kunstgrasveld te laten keuren. De opdracht hiervoor wordt komende week uitgezet. Daarbij moet duidelijk worden of de 15 jaar oude onderlaag al dan niet (deels) vervangen moet worden. Het realiseren van een nieuwe toplaag is al voorzien in de begroting 2021 van de gemeente Dongen. Daarnaast krijgt een externe deskundige de opdracht om een advies op te stellen over het vergroten van de capaciteit op de huidige locatie, sportpark De Biezen.

Volgende stap
De uitkomst van beide rapporten wordt medio april verwacht. Op basis van deze nieuwe informatie en het al beschikbare KNVB-rapport, kunnen VV Dongen en gemeente Dongen vervolgens in gesprek gaan over de inhoudelijke oplossing van het capaciteitsprobleem dat de voetbalclub op de huidige locatie ondervindt. Daarbij worden oplossingsrichtingen besproken en scenario’s opgesteld.

Bestuurlijk
Door komend half jaar dit stappenplan te volgen, kunnen de uitkomsten tussentijds zorgvuldig worden gedeeld en besproken met zowel de leden van de voetbalclub als het gemeentebestuur. VV Dongen heeft in 2021 tweemaal een ALV (Algemene Ledenvergadering) op de agenda staan: in maart en oktober. De gemeenteraad behandelt voor de zomervakantie de kadernota en begin november de programmabegroting voor 2022. Er wordt naar gestreefd de raad bij de kadernota zich uit te laten spreken over de inhoudelijke oplossingsrichting en bij de begroting over de financiële uitwerking daarvan.

Huur
VV Dongen heeft tijdens de overleggen aangegeven de huur van de velden (vanaf tweede helft 2020) te zullen voldoen. Onlangs maakt de club bekend de halfjaarlijkse betaling op te schorten om een ‘signaal af te geven aan de gemeente’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen