Van der Wou Uitvaartzorg wordt voortgezet door dochter Nicole

Foto:

Nicole Verkooijen – van der Wou, dochter van Martien en Wilma van der Wou, heeft het ondernemersbloed in haar genen meegekregen.

Na haar HBO-opleiding Personeel en Arbeid ging ze het bedrijfsleven in. Toch bekroop haar het gevoel dat in dit vak niet haar toekomst lag. In haar baan als Personeelsadviseur voelde Nicole zich niet gelukkig. Ze nam een besluit! Na overleg met haar man Rob Verkooijen, die haar steunt door dik en dun, besloot ze ontslag te nemen en op 1 april 2018 zat ze thuis. Ze bezon zich op een andere toekomst, maar wat was die?

Nicole: “De zomer naderde en tijdens mijn rondje hardlopen liep ik tegen een gebeurtenis aan waardoor het kwartje ineens viel.” Ze liet haar vader weten dat zij heel graag als uitvaartverzorger zou willen gaan werken en zijn prachtige bedrijf wilde overnemen. Hij startte in 2001 met het uitvaartbedrijf, naast zijn activiteiten in de taxi/vervoersbranche. Vanwege zijn leeftijd wilde hij graag een stapje terug doen. Vanaf september 2018 loopt ze mee in de branche die ze via haar vader inhoudelijk goed kent. Voor Nicole voelt het werken in de Uitvaartzorg als een warme jas en zoals ze zelf zegt: “Dit is wat ik moet doen.”

Een heftig bericht
Wanneer Nicole in 2019 de diagnose borstkanker krijgt, volgt een operatie en een chemokuur van een half jaar. Nicole: “Ik ben me ervan bewust dat ik niet de enige ben die zo’n vreselijk bericht krijgt en wilde mijn steentje graag bijdragen aan het KWF.”  Ze besluit tijdens haar ziekteperiode kinderkleding te gaan maken. Wanneer familie, vrienden, buren en kennissen van haar plan horen, wordt er direct met enthousiasme gereageerd en bieden zij Nicole hun hulp aan. De groep wordt groter en de spullen groeien, van knuffelpoppetje tot sprei en van sjaals tot tasjes. Er wordt een webshop geopend om de spullen te verkopen en de pas gebouwde tuinkamer raakt voller en voller.

Naast de webshop mag Nicole de spullen uitstallen en aanbieden voor de verkoop in de pop-up store van ‘Dongense Dingen’. De opbrengst gaat 100% naar het KWF, mede door de gulle giften van vele donateurs en vrijwilligers. Na een paar weken gooit de lockdown roet in het eten. Nicole: “De verkoop ging via de webshop nog even door en daarmee heeft de actie een bedrag van € 2700,- opgebracht. Begin deze week is het bedrag op de rekening van het KWF gestort. Een geweldig resultaat.”

Mooi om te zien dat vele handen licht werk maken en prachtig dat dit bedrag een bijdrage levert aan verder onderzoek. Voor Nicole markeert de actie het einde van een nare periode, maar meer nog een nieuw begin. Hierbij wil Nicole alle mensen die meegewerkt hebben om dit bedrag bij elkaar te krijgen nogmaals van harte bedanken. Door de ziekteperiode doet ze tijdelijk een stap terug en collega’s in dezelfde branche vervangen haar. Nicole: “Zodra het mogelijk was, ben ik weer uitvaarten gaan verzorgen en dat was fijn om te doen.”

Overname Van der Wou Uitvaartzorg
Inmiddels heeft Nicole het vak zich eigen gemaakt en mede door de strenge maatregelen gaat ze actief en creatief denken. Ze staat nabestaanden bij en verzorgt samen met hen een plechtigheid die mooi en intiem toch aan alle wensen voldoet. Nicole: “ook al moet het met de maartregelen in een bescheiden kleine kring gebeuren, dan nog kun je mooie herinneringen meegeven, bijvoorbeeld via livestream meer mensen de plechtigheid laten bijwonen of een bijzonder persoonlijk geschenkje meegeven in de vorm van een bloem”.

Het gaat nu goed met Nicole en ze voelt zich als een vis in het water bij het bedrijf dat ze van haar vader mag voortzetten. Nicole: “De ondertekening van de overname kon, door de maatregelen, geen feestelijke aangelegenheid zijn, maar moest via een digitale verbinding, een handtekening plaatsen en er een foto van maken.” Op de bijna laatste dag van het jaar, 30 december 2020, is de overname een feit geworden en mag Nicole zich de trotse eigenaar noemen van Van der Wou Uitvaartzorg in Dongen.

Van der Wou Uitvaartzorg is te vinden aan De Slof 33, 5107 RH in Dongen.  Telefoon 0162 386450 of via het emailadres, [email protected]

met dank aan: Weekblad Dongen

 

 

Reacties