Eagle Shelter maakt kans op Appeltje van Oranje

Foto: Videostill

Jaarlijks reikt het OranjeFonds prijzen uit aan drie sociale projecten die zich in ons Koninkrijk inzetten voor een betrokken en leefbare samenleving. Het is een blijk van waardering voor het werk en de inzet van de winnende organisatie. Inloophuis Eagle Shelter in Dongen is een van de kanshebbers voor een Appeltje van Oranje 2021.

Thema: Mentale Kracht
In totaal zijn er veertig projecten genomineerd voor een Appeltje van Oranje, waaronder dus de Eagle Shelter. Het thema van de Appeltjes van Oranje 2021 is Mentale Kracht. Het kan iedereen overkomen: opeens belemmert je mentale gezondheid jou om mee te doen in de samenleving. Bijvoorbeeld omdat je je depressief voelt, een eetstoornis of dwangneurose hebt of kampt met paniekaanvallen. Hoe waardevol is het dan als iemand je helpt erbovenop te komen? Iemand die géén professionele zorgverlener is.”Deze vrijwilligers zetten wij graag in het zonnetje. Ze laten mensen met psychische problemen zichzelf zijn en bieden een luisterend oor. Als maatje nemen ze hen letterlijk en figuurlijk aan de hand weer mee naar buiten. Ze zorgen ervoor dat deze mensen weer meedoen.” aldus het OranjeFonds.

De Eagle Shelter aan de Crispijnhof 9 is een gratis laagdrempelige inloop en ontmoetingshaven voor iedereen ongeacht leeftijd, achtergrond of levensverhaal. Zeer zeker ook voor een ieder die dat (om wat voor reden ook) even nodig heeft. Een plek waar je jezelf mag zijn, kan ontmoeten en zonder sturing (weer) in je kracht en beweging kan komen. De Shelter is een vrijplaats voor hoop, groei, herstel, creativiteit en talenten (her)ontdekken, inbrengen & ontvangen. Bij binnenlopen hoef je alleen je voornaam te delen en mag je alles wat anderen van je vinden of ooit aan labels etc. op je geplakt is, en waar je last van hebt, bij de ingang achterlaten.

Omdat je alleen elkaars voornaam weet, maak je zonder oordeel contact met elkaar.

Eagle Shelter
Wie binnenloopt bij Stichting Eagle Shelter, hoeft alleen zijn voornaam te delen en mag alle labels die hij ooit heeft gekregen bij de ingang achterlaten. Hier wordt anders gekeken naar kracht, kwetsbaarheid en mentale gezondheid. Zonder stickers of stigma’s. Bij de laagdrempelige vrijplaats, waar allerlei workshops en activiteiten plaatsvinden, is iedereen gewoon mens.

Ontmoeting en verbinding
Er wordt dus niet gekeken naar leeftijd, achtergrond of levensverhaal. Het is een plek voor ontmoeting en verbinding. Want ieder mens heeft ontmoetingen van mens tot mens, verbinding, veiligheid, hoop, eigen regie en kansen nodig om in beweging te komen. Om te durven dromen, groeien en herstellen. Alles wordt door en voor alle gasten samen vormgegeven. Het gaat om wat de bezoekers willen en kunnen. Zij groeien op eigen kracht en met elkaar. Zo pakken mensen de regie over hun eigen leven en leren ze zelfstandig te groeien. Steun jij dit project met jouw stem? Druk dan HIER!

Koningin Máxima
De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van een Appeltje van Oranje, ontworpen en gemaakt door Prinses Beatrix en een geldbedrag van € 15.000,=. Het bedrag kan vrij worden besteed binnen de doelstelling van het winnende initiatief. Ieder jaar reikt Koningin Máxima de prijs uit op Paleis Noordeinde. In lustrumjaren reikt Koning Willem-Alexander de prijs uit.

Reacties