Tóch nog een Straotparade voor CV Schuimsnuivers

Alle evenementen van stichting de Peeënstekers zijn dit jaar afgelast. Corona heeft Nederland stevig in de greep. Zo werd ook de Straotparade afgelast. Deze was eigenlijk voor afgelopen zondag gepland.

Carnavalsvereniging Schuimsnuivers heeft vorig jaar de Straotparade gewonnen in de categorie ‘begeleidende verenigingen’. deze vereniging mag de gewonnen wisselbeker dus nog een jaartje langer op de schoorsteen zetten. Maar dat vinden de Schuimsnuivers niet acceptabel. Om zo’n prachtige prijs te winnen, moet je immers toch iets doen. Samen bedachten ze plan. Een belangrijk onderdeel van plan was dat het een gebaar moest zijn voor de aan de Straotparade deelnemende horeca.

Zolang de Schuimsnuivers al bestaan, halen ze het bier in het café. Dat gaat nu al een tijdje niet. “Laten we het dan maar eens omdraaien” dachten de Schuimsnuivers. “Wij brengen als Schuimsnuivers bier naar het Café toe. Dit idee werd door de creatieve molen van de vereniging gehaald  en het motto werd geboren: In plek van waoter naor de zee, Brengen we bier naor ut Café

Leden van de Schuimsnuivers zijn in twee groepjes langs de kroegen getrokken die eigenlijk zouden deelnemen aan de Straotparade. Als het ware een echte Straotparade dus, maar natuurlijk wel geheel volgens de corona regels op voldoende afstand en met mondkapjes op. Bij de cafés hebben ze aan de kroegbazinnen- en bazen een leuk versierd bierpakketje aangeboden. Natuurlijk hoort daar een leutig gesprekje bij. “Want wij missen dat “Praotje” maar de café uitbaters zeker ook” aldus de Schuimsnuivers.”

Een van de twee Schuimsnuivers groepen kwam onderweg zelfs nog een heuse Straotparade jury tegen. Mister Straotparade, Toon Kimenai, heeft zelf waar kunnen nemen dat het allemaal goed was. En zoals de Schuimsnuiverstraditie voorschrijft, zijn beide groepen bij Café d’ Ouwe Sok geweest. Of hun stamkroeg nu wel of niet in de route van de Straotparade zit, dit mooi plekske van Dongen moet altijd worden aangedaan.

De Schuimsnuivers hopen dat ze met hun alternatieve Straotparade een klein beetje leed van onze horeca hebben kunnen verzachten. En dat ze de wisselbeker nu verdiend op de schoorsteen mogen laten staan.

Bekijk de foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel (foto’s: De Schuimsnuivers)

Reacties