Vereniging ‘Spaar de Duiventoren en het Blik’ vraagt om onderzoek aanbesteding N629 fase 1

Foto: Provincie Noord-Brabant

De Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik heeft in een brief aan Provinciale Staten van Noord Brabant gevraagd om een onderzoek naar de aanbesteding en uitvoering van de fase 1 van de N629.

Voorzitter René Roovers: “deze brief is gestuurd naar aanleiding van berichten op de site ‘Aanbestedingsnieuws’ waar wordt vermeld dat de aanbesteding en uitvoering van fase 1 heeft geleid tot een onnodige hoeveelheid asfalt – een éénbaansweg met een bocht zou hebben volstaan. Het leidde volgens de site zelfs tot een voor het verkeer onoverzichtelijke constructie, ‘een ware apekermis’. Er zou toegewerkt zijn naar het begrote bedrag van 30 miljoen.”

De Vereniging vraagt Provinciale Staten om dit onderzoek uit te voeren in het kader van haar controlerende taak. “Als hetgeen op de site wordt gemeld klopt, is dat onaanvaardbaar. Ze vraagt bovendien dat onderzoek uit te voeren voordat de aanbesteding van de tweede fase in gang wordt ingezet. Op die manier kunnen dezelfde fouten voorkomen worden” aldus Roovers.

De Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik pleit al langer voor het niet aanleggen van het in hun ogen overbodige asfalt. Roovers: “met verbetering van de bestaande weg zouden de verkeersproblemen volgens de Vereniging goed op te lossen zijn. Een door de Staten aangenomen motie ‘Maak werk van de bestaande weg’ is niet uitgevoerd.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen