Optimisme over oplossing energieprobleem Beljaart

Foto: Jan Stads/Pix4Profs (archieffoto)

Er komt een second opinion voor het doorspoelen van de leidingen bij woningen in Beljaart fase 1 die al geruime tijd kampen met problemen in de energievoorziening.

Dat meldde wethouder Eline van Boxtel gisteren op vragen van D66 en het CDA over de stand van zaken. Tegelijkertijd gaf ze aan er het volste vertrouwen in te hebben dat er inderdaad een goede oplossing komt.

Door: Bernadette Klerx

De energieproblematiek in de Beljaart sleept al jaren en is voor in ieder geval een deel van de woningen, nog steeds niet naar tevredenheid opgelost. Onlangs trok een aantal bewoners daarom weer aan de bel. CDA, D66 en Volkspartij Dongen stelden het probleem vervolgens aan de kaak in de gemeenteraad.  Deze week is er een gesprek geweest tussen wijkraad, gemeente en Eteck, de exploitant van het energiesysteem. Dat gesprek is volgens de wethouder in goede verstandhouding en ‘uitermate constructief’ verlopen.

‘We hebben gesproken over de problemen, de voorgestelde oplossingen en de zorgpunten van de bewoners . Eteck heeft de zorgen van de wijkraad ter harte genomen en is bereid om mee te werken aan een second opinion, want dat willen de bewoners graag. Alle betrokken partijen willen een goede oplossing. Eteck heeft uitgesproken echt alles op alles te zetten om de problemen op te lossen. Zij zijn er ook van overuigd dat er een goede oplossing mogelijk is.’

Reacties