Mooiste bedrijfspand van Dongen krijgt nieuwe eigenaar

Het karakteristieke en statige bedrijfspand aan de Metaalstraat 6 krijgt een andere bestemming. Eigenaar Bart Boeren heeft het pand verkocht aan Suat Citak, die het betrekt met zijn internationale meubelgroothandel GREATHOME.

“Ik vind dit het mooiste bedrijfspand van heel Nederland” zegt Suat Citak, die het familiebedrijf samen met zijn zoons runt. “Toen ik onlangs in de gelegenheid werd gesteld om het over te nemen, twijfelde ik geen moment. Dit pand heeft precies de uitstraling die past bij onze producten.”

GREATHOME is een groothandel die al 25 jaar meubelzaken door heel Europa voorziet van meubilair voor woonkamers, slaapkamers en woondecoratie. Het bedrijf werkt met eigen ontwerpers en produceert unieke, inspirerende collecties. In het nieuwe pand kan GREATHOME de collecties niet alleen prachtig presenteren, maar er is ook voldoende opslagruimte om de internationale distributie te organiseren. “Het is een lot uit de loterij dat we hier nu in dit prachtige pand terechtkomen, we hebben nu een fantastische ruimte om onze onze klanten te ontvangen en de nieuwste collecties te laten zien én hebben meteen voldoende magazijnruimte beschikbaar. Zo kunnen we vanaf één locatie onze klanten bedienen” aldus Dhr. Citak.

Voorheen was deze locatie in gebruik door TechniMeubel, dat nu haar werkzaamheden gaat centreren op het moederbedrijf in de buurt van Arnhem. Wegens deze verhuizing wordt nu een grote collectie (bedrijfs)meubilair aangeboden in een veiling bij Troostwijk Auctions. Kantoormeubilair, machines, gereedschappen, werktafels en vele andere items zijn op deze veiling te koop voor de hoogste bieder. De items zijn nu op de veilingsite van troostwijk te bekijken, bieden kan tot 10 november. Er is een kijkdag gepland op 9 november. Hiervoor kunt u zich aanmelden op de website van Troostwijk ([email protected]).

Mochten er items zijn, die nog niet verkocht worden tijdens de veiling, dan is er op zaterdag 21 november nog een laatste mogelijkheid om deze aan te kopen. Tevens kunt u dan terecht bij GREATHOME tijdens de magazijnverkoop. Er moet ruimte gemaakt worden en deze dag zijn er nieuwe modellen te koop voor vriendelijke prijzen. In verband met de geldende RIVM maatregelen dient u zich per mail aan te melden voor deze dag. Dat kan via [email protected]. U krijgt dan een tijdblok toegewezen waarbinnen u terecht kunt bij deze verkoop.

Na deze verkoopdagen krijgt het pand ook van binnen een make-over. “Het wordt een mooi paleis” zegt zoon Yasar, “zodat de showroom straks als het klaar is, en dat zal in maart of april 2021 zijn, prachtig past bij de uitstraling van de buitenkant van het pand.”

Meer foto’s zie je in de fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties