Corona in Dongen…hoe staan we ervoor?

Foto: Pixabay License

Afgelopen dinsdag heeft het RIVM de nieuwe coronacijfers naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat er in Dongen sprake is van 246 COVID-19 besmettingen in de periode van 2 december tot en met 15 december.

Stijging van besmettingen
De cijfers die het RIVM dinsdag heeft gedeeld zijn bijgewerkt t/m 15 december. In de nieuwe cijfers zien we dat de afgelopen weken het aantal coronabesmettingen in Dongen is gestegen. In de twee weken voorafgaand aan 2 december was het aantal besmettingen 178, in de twee weken daarvoor waren dat er 183. Er werden de afgelopen twee weken volgens het RIVM geen personen uit Dongen opgenomen in het ziekenhuis met corona. Ook geeft het RIVM aan dat er in die periode geen Dongenaren overleden aan corona.

 

Ziekenhuis- en IC opnames landelijk fors gestegen.
Het toenemende aantal meldingen van mensen met een positieve corona testuitslag gedurende de afgelopen twee weken werd landelijk in de afgelopen week gevolgd door een stijging in het aantal ziekenhuis- en IC opnames. Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 in de afgelopen week in het ziekenhuis is opgenomen is in vergelijking met de week daarvoor met 20% gestegen. Ook op de intensive care afdelingen is er een flinke toename (+ 24%), van het aantal nieuwe COVID-19 patiënten gemeld, in vergelijking met een week eerder. Ook bij verpleeghuizen en woonzorgcentra is een aanzienlijke toename van 61% in het aantal locaties met besmettingen te zien.

  • KLIK HIER voor de meest actuele informatie op de website van RIVM

Reacties