Corona in Dongen…de actuele situatie

Foto: Pixabay License

Vandaag heeft het RIVM de nieuwe coronacijfers naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat er in Dongen sprake is van 172 COVID-19 besmettingen in de periode van 4 november tot en met 17 november.

Stijging van besmettingen
De cijfers die het RIVM dinsdag heeft gedeeld zijn bijgewerkt t/m 17 november. In de nieuwe cijfers zien we dat de afgelopen weken het aantal coronabesmettingen in Dongen is gedaald. In de twee weken voorafgaand aan 17 november was het aantal besmettingen 244, in de twee weken daarvoor waren dat er 150. Er werden de afgelopen twee weken drie personen uit Dongen opgenomen in het ziekenhuis met corona terwijl er twee Dongenaren overleden aan corona.

 

Landelijk
Ten opzichte van vorige week maandag is de bezetting  met coronapatiënten in de ziekenhuizen landelijk met 8 procent gedaald, zo meldt het ANP. Als de huidige daling zich doorzet, zullen ziekenhuizen rond de kerstdagen ongeveer 900 coronapatiënten behandelen op verpleegafdelingen en intensive cares, verwacht Kuipers, maar dan zijn de problemen nog niet verholpen. De verpleegafdelingen hebben in de afgelopen 24 uur 173 coronapatiënten opgenomen, terwijl 125 mensen die vleugels hebben verlaten. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1.557 coronapatiënten, 48 meer dan een dag geleden. De intensivecareafdelingen hebben afgelopen etmaal 29 coronapatiënten opgenomen en 41 mensen zien vertrekken. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde licht, van 585 naar 573.

Te vroeg om te versoepelen
Het is volgens Kuipers nog te vroeg om de maatregelen uit oktober te versoepelen. Het aantal positieve tests per dag moet verder omlaag om “speelruimte” te hebben en om op tijd in te kunnen grijpen als het aantal besmettingen weer oploopt. “We zitten nu op ruim 4500 gevallen. Het hoeft maar een keer te verdubbelen en we zitten weer op bijna 10.000 gevallen”, aldus Kuipers. “De spanning is er nog niet af. Het gaat de goede kant op, maar we zijn er nog niet.” Het is nog steeds druk in de ziekenhuizen in Rotterdam, Leiden, Den Haag en Amsterdam. Ook in het midden van het land en Noord-Brabant behandelen de ziekenhuizen veel patiënten, aldus Kuipers.

  • KLIK HIER voor de meest actuele informatie op de website van RIVM

Reacties