Nicole van der Wou organiseert bijzondere inzamelingsactie voor het KWF

Foto:

Vanaf half november lanceert de Dongense Nicole van der Wou een nieuwe webshop waarin zelfgemaakte kledingstukken en een groot aantal daaraan gerelateerde producten verkocht gaan worden. Het bijzondere aan de producten is, dat zij door Nicole en een flink aantal hulpvaardige vrijwilligers zelf gemaakt zijn. De opbrengst gaat voor de volle 100% naar het Koningin Wilhelmina Fonds.

Nicole vertelt: “een aantal weken geleden vroeg ik op social media om lappen stof en garen, om voor het goede doel te kunnen knutselen. In eerste instantie heb ik daarbij nog niet aangegeven welk plan erachter zat maar inmiddels wil ik dat graag delen met alle Dongenaren.  Op 1 januari 2020 zou de officiële overname van Van der Wou Uitvaartzorg plaatsvinden. Ik zou het bedrijf overnemen van mijn  vader. Echter…..wie mij dit jaar heeft gevolgd weet dat het jaar gevuld was met behandelingen tegen kanker. De overname heeft dan ook niet plaats kunnen vinden. Inmiddels ben ik gelukkig herstellende en nadert 2021 met rasse schreden” aldus Nicole.

Opnieuw staat de officiële overname op het programma, ditmaal voor 1 januari 2021. Om een op alle fronten beroerd 2020 af te sluiten, maar belangrijker nog mijn herstel en de overname te vieren, organiseert Nicole van der Wou nu een bijzondere inzamelingsactie. “Met alle gedoneerde stoffen wordt op dit moment een collectie (kinder)kleding in elkaar gezet, worden door handwerkclubs o.a. pannenlappen, mutsen en shawls gehaakt/gebreid en worden slabbetjes, monddoekjes en badcapes voor baby’s geborduurd met leuke plaatjes. Van alle items worden er slechts enkele gemaakt, dus als je iets koopt, ben je ook nog de trotse bezitter van een collectors item.”

Nicole ontving tijdens haar inzamelingsactie veel enthousiaste reacties. “Zo’n 100 meter stof is spontaan beschikbaar gesteld door Nooteboom Textiles uit Tilburg, en ook hebben veel particulieren hun stoffen en garen beschikbaar gesteld. Daar ben ik natuurlijk superblij mee. We kunnen op dit moment vooral nog effen tricot en elastiek gebruiken. Mocht je iets hebben, laat het me dan vooral weten. En wat nog veel leuker is? Rond half november komt er een heuse webshop online waar al deze items gekocht kunnen worden. Ook zijn er te zijner tijd hoogstwaarschijnlijk enkele fysieke verkooppunten. De spulletjes komen in ieder geval te liggen in de Pop-Up Store van Dongense Dingen (open van 21 november tot eind december) aan de Hoge Ham 103 (voorheen De Feestwinkel)”

“Elke euro die binnenkomt met de verkoop van de items gaat voor de volle 100% naar het KWF. Koop je dus een pyjama voor een tientje, doneer je op dat moment datzelfde tientje in zijn geheel aan het KWF. En houd je er nog een leuke pyjama aan over ook (5 december tip!)” vertelt Nicole”De uitdaging is nu om ervoor te zorgen dat we voor half november zoveel mogelijk items hebben gemaakt. Want…….hoe meer we kunnen verkopen, hoe hoger het bedrag wat naar het KWF gaat.”

Ben of ken je een (hobby)naaister die het leuk zou vinden om mee te helpen? Of wil je mee helpen bij het inpakken, prijzen of de distributie van de gemaakte artikelen? Alle hulp is welkom! Stuur een mailtje naar [email protected] en wij zorgen ervoor dat deze bij Nicole van der Wou terechtkomt.

 

 

Reacties