Verdachte mishandeling buschauffeuse aangehouden

Foto:

De politie heeft een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt, die wordt verdacht van de mishandeling van een buschauffeuse aan de Mgr. Nolenslaan afgelopen vrijdag.

De chauffeuse werd vrijdag mishandeld nadat ze een passagier erop had gewezen dat die een mondkapje moest dragen. De verdachte werd aanvankelijk aangehouden op verdenking van winkeldiefstal, maar werd door een dienstdoende agent herkend als de mogelijke dader van de mishandeling. Volgens Vervoermaatschappij Arriva heeft het incident een grote impact op de chauffeur gehad. Ze moest na de mishandeling bij een huisartsenpost behandeld worden. Dat meldt een woordvoerder van de busmaatschappij aan BN De Stem.

De buschauffeur was vrijdag onderweg van Tilburg via Dongen naar Oosterhout, toen zij zag dat een mannelijke passagier geen mondkapje droeg, wat vanwege corona verplicht is in de bus. Ze sprak de man hier op aan. Toen ze bij de halte aan de Mgr. Nolenslaan in Dongen kwam en zag dat de man nog steeds geen mondkapje op had, is ze uitgestapt en naar de achteringang van de bus gelopen en heeft ze de man opnieuw aangesproken.

Hij bleek geen mondkapje bij zich te hebben, waarop hij te horen kreeg dat hij dan de bus moest verlaten. De man werd hierop boos, verliet de bus via de achteruitgang en mishandelde eenmaal buiten de buschauffeur. Zij raakte hierbij gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De man rende vervolgens weg in vermoedelijk de richting van de plaatselijke voetbalvereniging. Eén van de andere passagiers uit de bus is nog achter hem aangerend, maar kon hem niet achterhalen. Andere passagiers ontfermden zich in de tussentijd over de buschauffeur en waarschuwden de hulpdiensten. De verdachte werd maandag door de politie opgepakt en zit vast voor verder onderzoek.

Reacties