Kabinet kondigt vanavond nieuwe maatregelen aan tijdens persconferentie

Foto: Videostill - Youtube - NOS

Dinsdagavond is er weer een persconferentie van onze minister-president over nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Horeca en detailhandel
Volgens het ANP/Nieuws.nl zullen er ingrijpende beperkingen worden aangekondigd voor horeca en detailhandel op de persconferentie van premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge. Zou zou de horeca rekening moeten gaan houden met verder inperking van hun openingstijden en mogelijk zelfs helemaal sluiten. In supermarkten en nachtwinkels zal na 20.00 uur geen alcohol meer verkocht mogen worden. Daarnaast zou het kabinet mogelijk ook beperkingen aankondigen voor sporten in groepsverband voor volwassenen.

Zoveel mogelijk thuis werken
Ook zal het kabinet er volgens het ANP/Nieuws.nl nogmaals op hameren om zoveel mogelijk thuis te werken. Het gebruik van het openbaar vervoer zal nog verder worden ontmoedigd. Het is de bedoeling dat het alleen wordt gebruikt voor reizen die strikt noodzakelijk zijn. Met de nieuwe beperkingen wil het kabinet bereiken dat mensen zich minder gaan verplaatsen en minder bij elkaar komen.

Persconferentie
Bronnen zijn voorzichtig, omdat er tot vanavond nog allerlei overleg plaatsvindt. “Er is nog geen klap op gegeven en er kan nog van alles veranderen”, zo melden ingewijden. De persconferentie zal vanavond om 19.00 uur live worden uitgezonden. Twee weken geleden werden al extra maatregelen getroffen, maar het aantal dagelijkse besmettingen is sindsdien hard blijven oplopen.

Reacties