Kinderdagverblijf KID blij met terugkeer Stint

Foto: Videostill - Youtube - RTL Nieuws

Nadat het einde van de Stint definitief in zicht leek, gaf minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) woensdag plotseling groen licht. De BSO-bus, de vervanger van de stint, mag de openbare weg op, schreef de minister woensdag aan de Tweede Kamer. KID bestuurder Wilma Hendrix juicht het besluit toe.

Afgelopen maandag besteedde RTL Nieuws al een item aan het onderwerp. Daarvoor werden opnames gemaakt in Dongen, waar KID lange tijd gebruik maakte van de Stint, totdat het vervoermiddel door de minister verboden werd, nadat er met de elektrische bakfiets in 2018 een dodelijk ongeluk gebeurde in Oss.  De minister heeft de RDW en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) onderzoek laten doen naar het nieuwe voertuig. De BSO-bus is ontwikkeld door dezelfde producent als de stint, Eerder al gaven de Rijksdienst voor het Wegverkeer en TNO aan dat de nieuwe BSO-bus veilig was om de weg op te gaan. Doordat de minster haar beslissing bleef uitstellen dreigde de fabrikant dusdanig in de problemen te komen dat een faillissement onafwendbaar leek. De negentien personeelsleden hebben hun ontslag al gekregen.

Kid maakte na het verbod op de Stints voor het vervoer van de kinderen gebruik van touringcars. “Minder veilig en minder flexibel” zegt Wilma Hendrix. “Met grote touringcars door nauwe straten rijden is veel minder veilig. De Stint was gewoon maatwerk en er is eigenlijk ook geen alternatief voor, ik zou graag aan de minister willen vragen om snel een beslissing te nemen, doe het nu!” aldus Wilma Hendrix afgelopen maandag.

Of de minster naar de uitzending heeft gekeken, weet Wilma niet, maar woensdag kwam de mededeling vanuit het ministerie dat van Nieuwenhuizen de BSO-bus goedgekeurd had. “Wellicht is de afgelopen dagen de politieke druk wat opgevoerd. Wij zijn er in ieder geval heel blij mee” aldus Wilma Hendrix die, nadat de goedkeuring bekend werd, veel complimenten voor Kiddy in ontvangst mocht nemen van collega kinderopvangorganisaties.

Of de beslissing van de minister op tijd is gekomen voor bedrijf wat de BSO-bussen maakt, is nog even de vraag. “Maar we moeten en zullen er als branche alles aan doen om dat te laten lukken” besluit Wilma

 

Reacties