Heb jij foto’s van het Kennedy Atheneum, HAVO Maris Stella, Dr. Schaepmancollege of Cambreur College?

Foto:

Heb je thuis foto’s van het Cambreur College in vroeger tijden? Zijn het foto’s van de gebouwen aan de Mgr. Schaepmanlaan of aan de Bolkensteeg, of zijn het foto’s van de belevenissen aldaar tijdens je schoolperiode?

Wil je deze graag delen met anderen? Stuur dan een mail naar [email protected] of breng de originele foto’s naar de balie van gebouw A van het Cambreur College. De foto’s worden dan op een professionele manier gescand waarna je ze natuurlijk weer terugkrijgt.

In de eerste helft van 2021 neemt Dongen afscheid van het huidige gebouw van het Cambreur College aan de Mgr. Schaepmanlaan. Op hetzelfde terrein verrijst momenteel een volledig nieuw en toekomstbestendig schoolgebouw, waar de mavo-, havo- en vwo-afdeling van Cambreur College hun nieuwe thuis zullen gaan vinden.

Op 14 april 1964 werd het huidige schoolgebouw, waarin destijds de Middelbare Meisjes School Maris Stella en de John F. Kennedy HBS, gevestigd waren, officieel in gebruik genomen. In 1983 fuseerden beide scholen (Maris Stella was toen al een gemengde havoschool) tot het Dr. Schaepmancollege en in 1994 fuseerde deze onderwijsinstelling nog een keer met enkele andere scholen uit de omgeving en ging onder de naam Cambreur College verder.

Het huidige gebouw dat zo’n 56 jaar dienst heeft gedaan als middelbare school zal gesloopt worden als het nieuwe Cambreur College tegen de zomer van 2021 klaar is voor gebruik. Meer dan een halve eeuw genoten vele jongeren uit Dongen en omgeving onderwijs in het huidige gebouw. Velen hebben er dan ook een speciale band mee. Het Cambreur College biedt oud-leerlingen en oud-collega’s daarom graag de mogelijkheid om nog een keer ‘afscheid te nemen’ van het gebouw waar zij zoveel mooie en speciale herinneringen hebben liggen. De exacte datum hiervoor wordt nog bekend gemaakt.

Veel van die herinneringen van oud-leerlingen en personeel zijn nog tastbaar, bijvoorbeeld in de vorm van foto’s die zij nog thuis hebben liggen. Een speciale commissie die bezig is om het afscheid van het oude gebouw en de opening van het nieuwe gebouw vorm te geven wil de bijzondere momenten van toen en nu graag vastleggen in een boek. Foto’s van het gebouw, de leerlingen en de activiteiten in vroeger jaren, gecombineerd met beelden van de recente bouwwerkzaamheden van het nieuwe Cambreur College. De makers van het boek zullen een selectie maken uit de aangeleverde beelden. Het boek wordt uitgegeven in samenwerking met Jan Stads van uitgeverij Pix4Profs.

Reacties