Géén oliebollenparty op Looiersplein

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Er wordt dit jaar géén oliebollenparty gehouden, zo hebben burgemeester en wethouders besloten. De traditionele ontmoeting op 31 december van college, gemeenteraad en inwoners op het Looiersplein kan niet doorgaan vanwege de corona-omstandigheden.

,,De achterliggende gedachte van de oliebollenparty is dat we elkaar op de laatste dag van het oude jaar op laagdrempelige wijze ontmoeten. Dat doen we in een informele sfeer van gezellig samenzijn, met muziek, warme drankjes en oliebollen. Op persoonlijke wijze wensen we elkaar de beste wensen toe voor het nieuwe jaar. Maar nu samenkomen op het Looiersplein met een groep van zo’n 500 Dongenaren, en ook nog eens winkels die open zijn en publiek dat winkelt, dat zou om redenen van volksgezondheid niet verantwoord zijn”, aldus burgemeester Marina Starmans.

Traditie
Dit jaar zou de 6e editie zijn. Burgemeester, wethouders en de gemeentesecretaris van Dongen lopen traditioneel rond met schalen oliebollen en delen deze uit aan de bezoekers. Traditie is ook dat de burgemeester ter plaatse een nieuwjaarsrede houdt. De toespraak zal nu op 31 december, zoals ook in voorgaande jaren, via internet en lokale media met de inwoners worden gedeeld.

Sinterklaas-intochten op andere manier
Zoals eerder gemeld op dongen.nieuws.nl verlopen de intochten van Sinterklaas in de verschillende dorpskernen dit jaar ook anders dan normaal. Natuurlijk komt Sinterklaas met zijn Pieten ook dit jaar gewoon naar Dongen, ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart. Alleen zullen de centrale intochten in de drie kernen op een andere manier worden gehouden dan traditioneel in voorgaande jaren. Dat hebben de drie organisatiecomités besloten na een gesprek met burgemeester Marina Starmans. Vanwege corona en de maatregelen die gelden, is het niet goed mogelijk om Sinterklaas zonder gezondheidsrisico’s te laten begroeten door een grote menigte ouders en hun kinderen.

Alternatief
,,Sinterklaas is voorzichtig met corona. Hij wil niet dat de kinderen, hun ouders en zijn paard en Pieten ziek worden. Daarom heeft de Sint besloten om dit jaar anders dan naar ons toe te komen. Dus niet met veel publiek langs de kant. Maar op een andere, leuke manier. Hoe, dat blijft nog even een verrassing. Maar Sint kijkt er naar uit om alle kinderen in Dongen, ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart binnenkort weer te zien en samen te genieten van een gezellig Sinterklaasfeest met leuke pakjes en lekker snoepgoed”, aldus de burgemeester.

Meer informatie
De organisatiecomités in de drie kernen van onze gemeente, maken binnenkort bekend welke nieuwe plannen ze hebben bedacht voor ontvangst van de Sint. Ze doen erg hun best met het bekijken van alle mogelijkheden en het realiseren van de best mogelijke oplossing.

Reacties