Operatie TUF verloopt voorspoedig, terrein over een half jaar leeg

Het opruimen van de kunstgrasmatten op de terreinen van TUF Recycling aan de Vierbundersweg en aan de Schacht verloopt voorspoedig. Dat meldde burgemeester Starmans vrijdagochtend tijdens een rondgang voor de pers over het terrein van het voormalige kunstgrasrecyclingbedrijf.

Sinds 18 mei hebben ongeveer 1.000 vrachtwagens in totaal 30.000 ton materiaal afgevoerd. Vijf dagen in de week wordt er gewerkt met inzet van groot materieel. De werkzaamheden vinden plaats onder regie van de firma Gubbels Infra en milieu. De hele ‘operatie’  loopt op schema en het ziet er naar uit dat het terrein inclusief de kunstgras matten  op de bij-locatie van TUF aan de Schacht 3, in de loop het eerste kwartaal van 2021, volledig geruimd zal zijn.

Samenwerking
Gubbels voert de opdracht uit samen met het bedrijf TopGrass. Matten kunstgras worden uitgeklopt (zand/rubber) en kleiner gemaakt. De vezels die overblijven dienen als grondstof voor de kunststofmarkt. De matten bij TUF worden uitgeklopt, geshredderd en gezeefd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van gespecialiseerde machines. Het gezuiverde eindmateriaal wordt in balen afgevoerd naar erkende verwerkers die het kunststof een tweede leven geven. Dat kan als nieuw kunstgras zijn, maar bijvoorbeeld ook als kunststof meubilair.

Gubbels en Topgrass zijn sinds mei van dit jaar zeer druk met het ontmantelen van de voormalige kunstgras verwerkingslocatie van TUF te Dongen. Depots met infill en kunstgras worden ter plaatse gescheiden, be- en verwerkt zodat deze materialen weer duurzaam hergebruikt kunnen worden.#gubbelsbedrijven #topgrass #kunstgras #recycle #circulairondernemen #samenwerking #geenbergtegroot

Geplaatst door Gubbels Bedrijven op Woensdag 26 augustus 2020

Koopovereenkomst met ECCO
Het door brand deels zwaar beschadigde bedrijfsgebouw is inmiddels ook gesloopt en brandresten zijn afgevoerd. ,,Volgens planning is het terrein in het voorjaar van 2021 helemaal leeg en riekschoon’’, aldus Jurgen Kemps.directeur van Dopngen Pallets, het bedrijf dat eigenaar is van de grond waarop de kunstgras matten liggen. Met ‘buurman’ ECCO heeft hij een koper gevonden. ECCO heeft plannen voor een kantoorruimte met warehouse of de bouw van een innovatiecentrum.

Bekijk een foto-impressie van Jan Stads/Pix4Profs in de fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties