Financiële steun en duidelijkheid voor Dongense sportclubs

Foto: Pixabay License

Sportverenigingen in Dongen die in maart, april en mei van dit jaar vanwege de landelijke corona-maatregelen géén gebruik konden maken van de gemeentelijke sportaccommodaties, hoeven over deze periode geen huur te betalen.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders deze week besloten. Met dit besluit loop het college vooruit op de uitvoering van de landelijke compensatieregeling Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS). Vanaf volgende week is het voor alle gemeenten, sportbedrijven en particuliere verhuurders in Nederland mogelijk om TVS-aanvragen in te dienen bij het ministerie van VWS. Totaal is € 89.500.000,- beschikbaar voor tegemoetkomingen in gederfde huurinkomsten als gevolg van de landelijke corona-maatregelen. Dit wordt naar rato verdeeld. Het ministerie streeft er naar de beslissing per gemeente voor compensatie uiterlijk half december 2020 kenbaar te maken.

Reactie wethouder
,,We hebben besloten hier niet op te wachten’’, aldus René Jansen, wethouder sport. ,,Als college vinden we het belangrijk dat onze sportverenigingen nu al duidelijkheid krijgen en niet aan het eind van dit jaar. Met dit besluit willen we onze sportclubs als belangrijke bouwstenen van onze lokale samenleving, financieel ondersteunen en zekerheid geven in deze moeilijke tijden’’.

Brief
De Dongense sportclubs die voldoen aan de voorwaarden voor de TVS-regeling, hebben deze week een brief ontvangen van de gemeente Dongen. In de brief staat dat de huur van maart t/m mei voor 100% wordt kwijtgescholden. Verenigingen die de factuur voor de huur in deze periode reeds hebben betaald, krijgen het bedrag teruggestort op hun rekening. In juli besloot het college al tot opschorting van de betalingsverplichting voor sportverenigingen in Dongen.

Overige huurders
Verenigingen die een sportaccommodatie huren van een andere (particuliere) verhuurder, wordt geadviseerd te informeren bij hun verhuurder of deze een TVS-aanvraag indient. In dat geval zal aan het einde van dit jaar duidelijkheid komen over de compensatie. Tarieven 2021 Inmiddels zijn ook de tarieven voor de huur van de gemeentelijke sportaccommodaties in 2021 vastgesteld. Voor de periode 1 januari 2021 t/m 31 december 2021 geldt een tariefsverhoging van 1.8%. Daarmee is de stijging beperkt gebleven tot de prijsindexering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen