Groen licht voor vakantiehuisjes bij Pukkemuk

Foto: Pukkemuk

Afgelopen november kwam er al een tijdelijke positieve uitspraak van de Raad van State over de bouw van de zestig vakantiehuisjes bij Pukkemuk aan de Fazantenweg. Maar gisteren kwam het officiële woord: Pukkemuk kreeg op alle punten gelijk en daarmee definitief groen licht van de Raad van State om aan de slag te gaan met het vakantiepark.

Huub van Leijsen is een blij man: “Pukkemuk heeft er een tijdje op moeten wachten, maar gisteren kwam het verlossende woord. Wij hebben er hard voor gestreden, en zijn erg blij dat de Raad van State ons in het gelijk heeft gesteld.”Met deze uitspraak kan van Leijsen beginnen aan de bouw van het park met zijn team. De gemeente Dongen, Brabantse Delta en de provincie Noord-Brabant gaven  eerder al hun akkoord. Er zijn te weinig accommodatie mogelijkheden in de regio en de gemeente Dongen ziet de uitbreiding als een positieve zet voor de recreatieve sector.

Huub van Leijsen is nu van plan om zo snel mogelijk te beginnen met de bouw van de zestig vakantiehuisjes die gelden als uitbreiding van Recreatieboerderij Pukkemuk. De eerste huisjes zouden  rond de kerstvakantie gereed moeten zijn om er daarna zo snel mogelijk gasten in te kunnen ontvangen. “Daarnaast wordt het vakantiepark gemaakt voor een beter milieu. Met de bouw van het nieuwe vakantiepark komt een innovatieplatform om een dure afvalwatervoorziening te ontwikkelen. Zo kan Pukkemuk later grondstoffen genereren en toepassingen ontwikkelen die de bodem en natuurlijke hulpbronnen helpen beschermen.”

 

Reacties

Cookieinstellingen