Keukentrends

Foto:

Advertorial De keuken in tegenwoordig vaak veel meer dan alleen de plek waar wordt gekookt. De keuken is ook vaak de plek waar wordt gegeten, gedronken en waar wordt bij gekletst. Omdat er steeds meer tijd in de keuken wordt doorgebracht is het ook belangrijk dat dit een fijne ruimte is. Om te helpen met het creëren van een mooie keuken hebben wij enkele keukentrends op een rijtje gezet.

Zwart
De afgelopen jaren is de witte keuken steeds minder populair geworden en is de zwarte keuken steeds populairder geworden. In de komende jaren zal deze trend alleen maar groter worden.
Zwart is tijdloos, stoer en stijlvol en het kan ook een luxe uitstraling geven. Een zwarte keuken kan wel als nadeel hebben dat alles erg somber en donker word. Om te voorkomen dat de keuken te donker wordt is het het mooist om contrast in de keuken te hebben. Een lichte vloer of achterwand met een zwart keukenblok zorgt ervoor dat je een mooie zwarte keuken hebt zonder dat het te donker wordt.

Slimme keuken
De keuken van vandaag de dag wordt steeds slimmer. Zo zijn er slimme koelkasten die automatisch boter aan je boodschappenlijst toevoegen wanneer deze op is. Een slim fornuis die aangeeft hoelang je de pasta moet koken en met plaatjes laat zien hoe groot de porties moeten zijn. Tegenwoordig hoef je niet meer goed te kunnen koken want met een slimme keuken wordt het meeste werk voor je gedaan. De slimme keuken wordt pas echt leuk als je alle apparaten met elkaar en de rest van het huis verbindt. Door slimme apparaten via wifi met elkaar te laten verbinden kunnen ze samen handelingen uitvoeren. Je kan bijvoorbeeld slimme lampen in de woonkamer verbinden met een slimme oven, wanneer de oven dan klaar is met een programma zullen de lampen in de woonkamer knipperen waardoor je weet dat de oven klaar is.

Gordijnen
Bij het samenstellen van de keuken in het ook erg belangrijk om de goede gordijnen te bestellen. Als je veel ramen in de keuken hebt is dit natuurlijk helemaal belangrijk. De gordijnen hangen er vooral om de zon buiten te houden en om je privacy te waarborgen. Een verduisterend rolgordijn is hiervoor een goede optie. Een verduisterend rolgordijn zorgt voor voldoende privacy en houdt de zon buiten, wat vooral in de zomer erg belangrijk is. Niemand wil koken in een keuken waar het 30 graden Celsius is.

Klik hier voor meer keuken ideeën

Reacties