6e BBQ wedstrijd zonder publiek

Foto:

Voor de zesde keer wordt er weer een internationale BBQ wedstrijd georganiseerd in Dongen-Vaart. De organisatie is in handen van Boerderijvlees “de Vaartse Hoeve” en sportcafé ’t Vaartje. Door de coronacrisis, waardoor er veel extra maatregelen getroffen moeten worden is de organisatie genoodzaakt om, na overleg met de gemeente, de wedstrijd te organiseren zonder publiek.

Dit betekent dat tal van activiteiten geen doorgang kunnen vinden, zo is er geen markt en zijn allerlei activiteiten voor kinderen er niet. Ook de vorig jaar geïntroduceerde en zo succesvolle kinderbarbecue wedstrijd kan deze keer geen doorgang vinden. Het gezellige terras met live muziek kan dit jaar niet worden opgesteld. Het wordt dus een kale wedstrijd. De eerste dag staat weer wel de whole hog wedstrijd op het programma. Hieraan zullen vier teams deelnemen.

Voorts is er op die dag een nieuw onderdeel: Een steakwedstrijd. Voor dit onderdeel hebben 15 teams zich ingeschreven. De tweede dag staat de internationale wedstrijd op het programma die goedgekeurd is door de Kansas City Barbecue Society (KCBS). Hiervoor hebben 33 teams zich aangemeld. De teams bereiden vier vlees categorieën voor om zich te kwalificeren voor het algeheel kampioenschap: Kip, Ribben, Pork en Brisket. De organisatie spreekt de hoop uit dat er volgend jaar weer een gezellige volwaardige wedstrijd met publiek georganiseerd kan worden.

Reacties