Nieuwe overdekte speelplek bij Kindcentrum KIDDY

Foto:

Een deel van de ruime buitenspeelplaats van Kindcentrum KIDDY aan de Glorieux is sinds vorige week voorzien van een prachtige, ruim 80 vierkante meter grote overkapping. “Niet alleen fijn voor de schaduw, maar ook heerlijk als schuilplek bij een buitje” aldus Wilma Hendrix, bestuurder bij KID.

De buitenruimte van KIDDY heeft sowieso al een erg ‘groene’ uitstraling. Er wordt gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen en de kinderen genieten er volop. Een zandbak, een berg waar je zowel vanaf kunt rollen als via een buis doorheen kunt kruipen, een stukje bos, grote zwerfkeien….noem maar op.

“We vinden dat erg belangrijk. Zelfs boven op ons gebouw is dat terug te zien aan het sedum dak met natuurlijke materialen. Het voordeel daarvan is dat het in zo’n warme periode zoals we die net achter de rug hebben, binnen zo’n 10 graden koeler is dan buiten. Er is geen airco binnen, want dat is niet goed voor de baby’s en kinderen die hier dagelijks komen. Het temperatuurverschil met buiten is dan veel te hoog en dat is niet gezond. Met het sedum dak is het binnen toch behaaglijk als het buiten 30 graden of meer is en dat is natuurlijk wel fijn.”

De nieuwe overkapping past qua kleur ook perfect in de natuurlijke omgeving. “We zijn er superblij mee, want zowel bij felle zon als bij regen hebben we nu 80 vierkante meten extra speelplek buiten” aldus Wilma.

Reacties