Erwin van Riel wint 36e spelletjesmarathon

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje is de 36e spelletjesmarathon, die georganiseerd werd door spelletjesvereniging De Gamblers afgesloten. Er werd op vijf avonden gestreden om de titel. Erwin van Riel pakte na een spannende finale de titel in sportcafé ’t Vaartje.

Op maandag ging de dagprijs naar Erwin van Riel. Dinsdagavond was Bert Kimenai de beste. Woensdagavond ging naar Wilma Kemmeren en donderdagavond opnieuw nar Erwin van Riel. De laatste avond, vrijdag, werd Hans de Jong de dagkampioen. Na vijf avonden en het spelen van vijfentwintig verschillende spellen eindigden Erwin van Riel en Anton Huijbregts met evenveel punten. Beide spelers behaalden de score van 51 punten, doordat Erwin nog twee punten wist in te lopen op Anton in de laatste avond.

Het spel Plus-Minus moest de winnaar aan wijzen. Het werd een spannende apotheose. Toen beide spelers nog één nummer weg moesten spelen, sloeg Erwin toe. Hij werd hiermee de glorieuze winnaar. Anton eindigde voor het tweede achtereenvolgende jaar op de tweede plaats. Door zijn goede score op de laatste avond, wist Jack Heerkens beslag te leggen op de derde plaats. Hij eindigde maar op één punt van het top duo. De weekpoedelprijs ging naar Vincent v.d. Hoef. Vincent eindigde op 35 punten. Erwin van Riel wist de titel voor de derde keer te pakken. De organisatie had nog een attentie voor het kasteleinsechtpaar. Ook dit jaar werden de spelers door hen weer in de watten gelegd

Einduitslag van de 35e marathon (eerste tien):
1. Erwin van Riel 51
2. Anton Huijbregts 51
3. Jack Heerkens 50
4. Jos den Boer 48
5. Corné den Bresser 47
Wilma Kemmeren 47
7. Wesley Goossens 45
Frans Kemmeren 45
9. Kees Huiben 44
10. Jan Kennekens 40
Wendy Kemmeren 40
Monette Couleau 40

Cookieinstellingen