Een terugblik op een bijzondere periode voor L-Joy Dancefactory

Foto: christina's fotografie

Op 16 maart 2020 moesten alle sport- en dansscholen  hun deuren per direct sluiten vanwege het Coronavirus. Omdat een aantal docenten van team L-Joy Dancefactory dit zag aankomen gingen zij 3 dagen eerder al aan de slag met het opzetten van een online lesprogramma. En dat is precies wat L-Joy Dancefactoryj altijd doet: inspelen op veranderingen en alles op alles zetten om de leden te kunnen laten dansen en sporten!

“En het werd een succes” vertelt Roos Bastiaansen van L-Joy Dancefactory. “We begonnen met maar liefst 21 openbare les video’s op ons Youtube kanaal waar al onze 12 docenten een bijdrage aan leverden. We kozen er bewust voor om al deze dans- en sportlessen openbaar te maken, omdat het juist in deze tijd zo belangrijk is om elkaar te helpen en te steunen. En hoe fijn is het als je door onze video’s kunt blijven bewegen in je eigen woonkamer of in je eigen tuin terwijl je dans- of sportschool gesloten is? We ontvingen dan ook tientallen foto’s en video’s waarin leden en niet-leden van alle leeftijden actief meededen met de video’s. We kregen er energie van. Op naar meer.”

Het bleef niet bij deze 21 online lesvideo’s. Het management van L-Joy (Lidian, Joëlle, Maartje en Roos) vergaderde namelijk na elke persconferentie van premier Mark Rutte over hoe nu verder. “We mochten nog niet open. Balen. Maar alle focus op een oplossing. We maakten daarom nog zo’n 30 video’s die speciaal voor onze leden waren, zodat zij geen enkele week stil hebben hoeven zitten gedurende de ‘intelligente lockdown’” aldus Roos.

“Een paar weken later begon er hier en daar door te schemeren dat er eventueel weer buiten gedanst en gesport mocht worden”” vervolgt Roos. “We grepen deze kans met beide handen aan en gingen meteen in gesprek met verschillende partijen die hierin iets konden betekenen voor ons. Binnen no-time veranderde onze parkeerplaats in een groot dansterrein met afgezette vakken met 1,5 meter ruimte er tussen. L-Joy On Air ging de lucht in. We hebben een aantal weken met heel veel plezier weer iedereen mogen ontvangen bij L-Joy Dancefactory. Niet in de dansschool, maar gewoon ernaast.”

“Nu, een paar weken later, zijn we volop aan het voorbereiden voor komend seizoen in combinatie met lessen geven uit ons zomerrooster. We gaan er weer vol voor en zorgen ervoor dat we altijd positief blijven en naar oplossingen zoeken mocht het toch nog eens tegenzitten. En zo gaan wij komend seizoen dan ook in. Met nieuwe lessen zoals onder andere Sportkids, Ballet techniek en High Heels. Met nieuwe projecten. Met nieuwe ideeën. Met alle leden van jong (vanaf de eerste stapjes) tot oud, van beginner tot gevorderd. En met 2 ontzettend leuke nieuwe docenten, Mark en Gijsje, aan onze zijde. Mark is een bekende in de danswereld en gaat aan de slag met 3 hip hop groepen voor jongens op woensdagavond, en enthousiaste Gijsje gaat ‘Girly’ en ‘Urban’ geven op woensdagavond. We gaan er weer voor!” besluit Roos Bastiaansen.

Meer info: www.l-joy.nl

 

Reacties