Deze week veel vallende sterren te zien

Foto: Pixabay License/Outaki

De komende week zijn er flink wat vallende sterren te zien. Naar verwachting zijn de meeste zichtbaar in de nachten van dinsdag op woensdag en van woensdag op donderdag met zo’n 23 vallende sterren per uur.

Wensen
Wie nog wat te wensen heeft moet komende week maar eens extra naar de hemel kijken in de avonduren. Er worden namelijk veel vallende sterren verwacht. En volgens het gezegde mag je een wens doen wanneer je een vallende ster ziet. Volgens Weeronline is sprake van een combinatie van meteoren van twee zwermen, de Aquariden en de Cassiopeïden, en sporadische meteoren.

Neowise
De vallende sterren zijn het beste te zien tussen 2.00 en 5.00 uur ’s nachts, mits er geen wolken zijn die het uitzicht ontnemen. Voor die tijd verstoort het maanlicht het zicht en na 5 uur komt de zon alweer op. Ook de komeet Neowise is volgende week tussen ongeveer 23.00 uur en 1.30 uur nog zichtbaar in het westen tot noordwesten. Hoewel hij met het blote oog lastig is te vinden, biedt een verrekijker uitkomst, aldus het weerbureau.

Reacties