Atledo Track Running Wedstrijd was gewoon geweldige Atletiek.

Foto:

De voorinschrijvingen waren veelbelovend. Zo’n 250 (top) atleten hadden zich ingeschreven voor de diverse onderdelen van de Atledo Track Running wedstrijd.

In deze rare “Coronatijd” landelijk pas de 2e baanwedstrijd. En een succes werd het. Een zondagmiddag met geweldige Atletiek met ook deelnemers uit Spanje, Duitsland en België.

Als ik aankom lopen zijn de vlaggen gehesen en ik hoor geluid door de speakers. Dit is erg lang geleden. Door de Corona geen Dwars Door Dongen, geen werpwedstrijd en geen avond wedstrijd dus geen typische Atledo sfeer. Na wat ochtendregen trekken de wolken weg en komt de zon door het wolkendek. Opgetogen loop ik het terrein op. Fijn eindelijk weer een wedstrijd.

Voor de pupillen is er een 60 meter sprint, een 600 meter of een 100 meter sprint. De kleinste atleten maken er een prachtige strijd van. De trotse ouders langs de kant juichen hun kroost toe. Zo leuk om die kinderen te zien genieten.

Tijdens deze wedstrijd bereiden de junioren, senioren en masters sprinters zich voor op hun 100 meter. Ze oefenen wat starts en ik merk toch enige jaloezie bij mij als ik de spierbundels bekijk. Ze blazen en focussen zich op hun wedstrijd. De wind wakkert aan tot soms wel 4m per seconde. Het koningsnummer werd een prooi voor Janko Franjic van AV Sprint en was met 11.44 sec de snelste man. Lianne van Krieken was met 12.40 sec de snelste vrouw.

De 800 meter blijft een moeilijke afstand. Als je te hard start heb je kans dat je benen vollopen maar ook deze wind speelt hierin een belangrijke rol. Maar liefst 8 series met prachtige strijd en close finish momenten. Met 1.54.39 was Jesper Arts van Prins Hendrik de snelste man en Rosanne van Hoesel van Running Team Eindhoven met 2.27.25 de snelste vrouw.

Ondertussen zijn 200 m sprinters ook begonnen met hun voorbereiding. Wat gaat het hard in de 7 series. Met 23,08 sec was Endrick Moreno Corporan van Phanos de snelste. Lianne van Krieken won na de 100m ook de 200 m met een tijd van 24,71 sec.

En dan de 1500 m, drie series. Junior Ilias El Khatabbi is een toptalent. Met een supersnelle 4.01.70 kreeg hij de handen van het publiek op elkaar en bleef hij ook de senioren de baas. Paddy Herijgers van DJA was als Master de snelste vrouw met een mooie tijd van 5.17.46.

Endrick Moreno Corporan was na de 800 m ook de snelste man op de 400 meter. Met 50,09 sec passeerde hij net niet de magische 50 sec grens. Silke Peeters van Eindhoven Atletiek was de snelste vrouw met een mooie tijd van 57,11 sec.

Het laatste nummer waren 3 series van 5000 meter. De 1e landelijke 5000 meter in Corona tijd was in recordtijd volgeboekt met toppers uit binnen- en buitenland. In het totaal 70 atleten. Het lijkt wel of de koeien voor het eerst de wei in mogen riep speaker Teun Aarden en zo was het ook. De harde wind en de onverwachtse warmte maakte deze wedstrijd tot een ware veldslag. De toppers bleven lang bij elkaar maar uiteindelijk was Floris Willeboordse van Gonzalez Running Team de snelste met 14.51.09. Lissanne Gevelaar van LAAC Twente was de snelste vrouw met 16.33.59.

De vlaggen zijn neergehaald, de speaker is stil maar wat blijft is het tevreden gevoel van een middag prachtige atletiek. De organisatie van Atledo met alle coronamaatregelen was perfect, de wedstrijd was top. Hopelijk snel weer meer van dit soort wedstrijden.

Reacties