B.V. ’t Vaartje huldigt jubilarissen

40 jaar lid van Biljartvereniging 't Vaartje
Foto:

Zoals gebruikelijk worden de jubilarissen voor zover dat mogelijk is op de jaarlijkse feestavond in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart in het zonnetje gezet. Dit jaar waren er liefst vier biljarters die al veertig jaar lid waren en drie die al ruim 25 jaar lid waren.

Corry in ’t Groen, Anton Huijbregts, Lia de Jong en Wilma Kemmeren 40-jaar lid
Veertig jaar geleden kwam ook het biljarten voor de dames steeds meer in zwang. Eerst werd er geoefend. Al snel daarna werd ook deelgenomen aan de Dongense competitie. Corry in ’t Groen, inmiddels 85 jaar, is nu al 40 jaar lid. Omdat zij niet op de feestavond aanwezig kon zijn, werd zij gehuldigd op de oefenavond. Voorzitter Embert Broekhoven sprak zijn waardering uit voor haar tomeloze inzet in de afgelopen jaren. Die waardering was er ook voor Lia de Jong en Wilma Kemmeren. Beiden hebben de kar als bestuurslid getrokken. Anton Huijbregts werd op dezelfde tijd lid. Na geruime tijd als vaste speler te hebben gebiljart, heeft hij de laatste jaren de rol als reserve. Zelden wordt er tevergeefs een beroep op Anton gedaan, wanneer dit nodig is.

Kees Kimenai, Marcel Breedveld en Hans Claassen 25 jaar lid
Ook Kees Kimenai en Hans Claassen kregen veel waardering van de voorzitter. Zij zijn inmiddels al 25 jaar lid. Door een misverstand zijn ze eigenlijk nu al 26 jaar lid. Geruime tijd speelden zij in hetzelfde team. Tegenwoordig zijn de gemiddeldes wat uit elkaar gegroeid, waardoor ze beide met veel plezier in andere teams zijn gaan biljarten. Zowel Kees als Hans zijn trouwe deelnemers aan de clubkampioenschappen. Ook Marcel Breedveld is inmiddels 25 jaar lid. Aanvankelijk was Marcel een actieve speler. Hij oefende vaak tegen vriend Ton en zag zijn prestaties omhoog gaan, Door verhuizing is hij al jaren rustend lid. Marcel was op vakantie. De huldiging wordt daarom uitgesteld tot volgend jaar.

Goede prestaties
Op de feestavond worden ook de teams, die kampioen zijn geworden gehuldigd. Ook is er aandacht voor andere goede prestaties Het eerste driebanden-klein team in de Dongense competitie is kampioen geworden. Dit team bestond uit Bart Hultermans, Jack van Delft, Ton Kemmeren en Leo Loonen. Ook werd bekend gemaakt welke spelers het afgelopen seizoen het best gepresteerd hebben. Hiervoor komen alleen de spelers in aanmerking die minimaal een halve competitie hebben meegespeeld. Bij libre was Lia de Jong de beste. Ton Hamers eindigde bovenaan in de spelsoort driebanden-klein. Patrick Schrijver eiste deze titel in de spelsoort driebanden-groot voor zich op. Tot slot werden ook de gastheer en gastvrouw Ton en Hanny Kemmeren bedankt voor de uitstekende zorgen tijdens de oefen- en speeldagen. Het werd weer een gezellig feest, waar weer een spel werd gespeeld waar velen veel plezier aan beleefden.

Reacties