Alfons van den Hoek loopt 200 km voor Alzheimer Nederland

Foto:

Alfons van den Hoek uit Klein-Dongen gaat zijn vrije uurtjes in de vakantie dit jaar op een bijzondere manier besteden. Hij gaat 200 km wandelen in vier etappes om op die manier geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland.

Alfons vertelt: “Wandelen is één van mijn grote hobby’s. Elk jaar als in juli de Nijmeegse Vierdaagse gelopen wordt, vraag ik me af of dat iets voor mij zou zijn. Vier dagen een lange afstand wandelen zie ik wel als een uitdaging, maar liefst niet in polonaise met een mensenmassa zoals die in Nijmegen ieder jaar op de been is. Dit jaar gaat de Nijmeegse Vierdaagse niet door, maar wordt er wel een Alternatieve Vierdaagse georganiseerd. Van 21 t/m 24 juli ga ik deze Alternatieve Vierdaagse lopen om geld in te zamelen voor dit goede doel. ”

De motivatie van Alfons
“Op de website van Alzheimer Nederland zag ik dat er een mogelijkheid is om van deze Alternatieve Vierdaagse een sponsorloop te maken. Vorig jaar werd bij mijn zus Carien op 55 jarige leeftijd de diagnose Alzheimer gesteld” vervolgt Alfons. “Als op zo’n jonge leeftijd Alzheimer in je leven komt, veranderen je leven en je toekomst ingrijpend. Ik heb veel bewondering voor de manier waarop Carien er mee omgaat en wil op mijn beurt graag een bijdrage leveren aan een toekomst met Alzheimer. Helaas is deze ziekte (nog) niet te genezen en daar wil ik iets aan doen.”

De uitdaging van Alfons
“Ik vind het fijn om het nuttige met het aangename te combineren en wil door vier dagen 50 km per dag te wandelen geld in gaan zamelen voor Alzheimer Nederland zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar deze verschrikkelijke ziekte. Ik roep alle lezers daarom op om mijn actie om geld in te zamelen voor dit goede doel te steunen Alle beetjes helpen. Als je mij hierin steunt, zijn alle stappen die ik deze vierdaagse ga zetten ook stappen in de richting van een oplossing voor Alzheimer.” aldus Alfons.

Wil jij Alfons hierin steunen?
Bezoek dan de actiepagina: https://sportieveacties.inactievooralzheimer.nl/actie/alfons-van-den-hoek

 

Reacties