Eerbetoon voor een bijzondere Dongenaar

Foto:

De schok was groot bij vele Dongenaren toen zij woensdag het nieuws ontvingen dat Walter de Bruijne was overleden. Een man met een groot hart voor de Dongense samenleving, en voor carnaval in het bijzonder, is niet meer onder ons.

Een aantal vrienden en bekenden van Walter de Bruijne besloot om de Peeënvlag aan huis halfstok te hangen. Een manier om in deze coronatijd uiting te kunnen geven aan hun gevoelens.  Natuurlijk staat het alle Dongenaren vrij om op deze manier ook eer te bewijzen aan Walter.

Bij het grote publiek werd  Walter bekend toen hij van 1992 tot en met 2002 maar liefst 11 jaar als Prins Andreo XXXIV (d’n vierendertigste) de scepter zwaaide over ’t schoon en onvolpreze Peeënrijk, samen met zijn adjudant Henk Tuijtelaars.  Walter was onder andere mede-initiatiefnemer  van de inmiddels tot een fenomeen uitgegroeide Lampkesoptocht. Tijdens en ook na zijn periode als Prins Andreo archiveerde Walter de Bruijne belangrijke delen van de geschiedenis van de viering van Carnaval in Dongen.

De laatste jaren was Walter ook veelvuldig te zien als bestuurslid /vrijwilliger van de Stichting Parkplezier. Daarnaast was hij onder meer actief als mede-presentator tijdens de uitzendingen van DDDQ TV en als actief  lid van carnavalsvereniging de Bøxskusz. CV ZEP CS Kring van Elluf BUC en Motor Toer Club The Carrot County Ridersz.

 

 

Reacties