De Vaart Erin oefent weer

Foto:

Nu de coronamaatregelen voor de buitensport weer wat zijn versoepelt, heeft gezelligheids Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin de banen weer open gesteld om te oefenen.

Voor het eerst sinds geruime tijd werden de banen weer betreden. Bij aanvang werd nog nadrukkelijk gewezen op de RIVM-richtlijnen en wat dit specifiek voor het Jeu de Boulen betekent. Bovendien waren er volop ontsmettingsmiddelen aanwezig. De banen werden alleen opengesteld voor de vaste boulers. Dit om een grote toeloop te voorkomen. De boulers hadden er weer zin in. Mede door het lekkere weer werd het een gezellig samenzijn met gepaste afstand.

Het bleek dat boulen met de RIVM-richtlijnen prima mogelijk is. Zeker omdat de deelnemers elkaar ook attendeerden op het houden van de gepaste afstand. Ook werd er steeds een baan vrij gelaten, zodat het houden van afstand werd vergemakkelijkt. Om de druk verder te verminderen werden er uitsluitend oefenpotjes gespeeld. Dat mocht de pret niet drukken. De deelnemers keken met voldoening terug op een geslaagde middag. Reikhalzend wordt al weer uitgekeken naar de volgende oefenmiddag. Ook deze zal alleen open worden gesteld voor genodigden, om de druk op de banen niet te groot te laten zijn, zodat gepaste afstand mogelijk is.

Reacties