GGD is klaar voor uitgebreid testen en bron- en contactonderzoek

Foto: Pixabay License/geralt

In juni kan iedereen met klachten die wijzen op het coronavirus getest worden. Is iemand besmet, dan volgt bron- en contactonderzoek.

Bron- en contactonderzoek
Langzaamaan worden de overheidsmaatregelen die noodzakelijk waren om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, versoepeld. Om het virus nu en de komende tijd onder controle te krijgen en te houden is uitgebreid testen en – bij besmetting – een bron- en contactonderzoek van groot belang. De GGD heeft een cruciale rol in het opsporen van de persoon die de besmetting heeft veroorzaakt. Maar ook in het in beeld brengen van de mensen die hij of zij mogelijk besmet heeft.

Testen vanaf juni
In juni kunnen alle Nederlanders met klachten die wijzen op het coronavirus getest worden. Is iemand besmet, dan volgt bron- en contactonderzoek. Daarvoor staan de GGD’en in juni met maximaal 3200 professionals klaar. 800 professionals via de GGD’en zelf in de regio. En zodra nodig – tot 2400 professionals extra aan ondersteuning op landelijk niveau via de callcenters van waaruit de bron- en contactonderzoeken worden uitgevoerd. De GGD’en kunnen door die ondersteuning meer aandacht besteden aan bijzondere situaties, zoals besmettingen in verpleeghuizen. Klik HIER voor meer informatie over bron- en contactonderzoek.

Reacties