Lagerhuisfinale met Anniko van Os vanavond op tv

Foto:

Op  vrijdag 7 februari won het Lagerhuisdebatteam van het Cambreur College de provinciale voorronde van  ‘Op weg naar het Lagerhuisdebat’  en werd daarmee het beste debatteam van Brabant. Vanavond wordt de finale uitgezonden op TV, met daarin namens het Cambreur College de Dongense Anniko van Os.

De tv-finale van vanavond zal een andere opzet krijgen die meer zal lijken op de vroegere opzet van het televisieprogramma Het Lagerhuis. In de tv-finale gaat een groep jongeren debatteren over de ontwikkelingen van de laatste periode in relatie tot 75 jaar vrijheid. Alle winnaars van de voorronde (15 scholen in totaal) werden in de gelegenheid gesteld om één leerling uit het team voor te dragen voor een rol in de uitzending. Namens het Cambreur College is dat Anniko van Os geworden en ze heeft tijdens de halve finale over de volgende stellingen gedebatteerd:

  • Jongeren zijn te laconiek over het coronavirus.
  • Bevrijdingsdag moet voortaan een andere invulling krijgen
  • Ondanks al het leed biedt de coronacrisis een uitgelezen kans voor een betere wereld.

Anniko heeft dit fantastisch gedaan en is geselecteerd voor de tv-finale, die vanavond wordt uitgezonden om 22:15 op NPO2. Het Cambreur College is nu al heel trots op Anniko en kan niet wachten om haar op tv te zien schitteren!

De verrichtingen van de debat- en speechtalenten worden beoordeeld door een driekoppige jury: Gerdi Verbeet (voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei), Tim Hofman (programmamaker) en Nadia Moussaid (journalist en presentator). Zij kiezen aan het einde van de avond de beste debater en diegene die de beste speech heeft gehouden. Presentatie is in handen van Renze Klamer. Deze thema-uitzending van Op weg naar Het Lagerhuis wordt mede mogelijk gemaakt door het Vfonds.

Reacties