Etappe La Vuelta door Dongen uitgesteld

Foto: Peter van Trijen

De grote internationale wielerronde La Vuelta komt definitief niet in augustus door Dongen, maar wordt mogelijk verplaatst naar november.

De internationale wielrenunie UCI en de organisatie van de Tour de France, de ASO, hebben bekend gemaakt dat de Tour de France verreden zal worden van 29 augustus tot 20 september 2020. Hierdoor vindt de Ronde van Spanje (La Vuelta) niet in augustus van dit jaar plaats. Dus ook de etappes die op 14, 15 en 16 augustus stonden gepland in Nederland worden niet in dat weekend verreden. Op zondag 16 augustus zou Dongen één van de doorkomstplaatsen zijn voor het wielerpeloton.

Een nieuwe datum voor de start van La Vuelta 2020 is er nog niet. De UCI overlegt de komende weken daarover met de Spaanse organisatie. Zodra deze bekend is, zullen de consequenties hiervan moeten worden onderzocht door de Spaanse en Nederlandse projectorganisatie.

Martijn van Hulsteijn van La Vuelta Holanda: “Natuurlijk is dit even iets wat we moeten verwerken. Wij waren er klaar voor om in het weekend van 14, 15 en 16 augustus het evenement te organiseren in de provincies Utrecht en Noord-Brabant. Maar de Corona-crisis heeft de hele sportwereld deze zomer op zijn kop gezet en dit treft ons nu ook. We zijn niet het enige sportevenement dat verschoven wordt of mogelijk verschoven wordt. Een concrete datum is er echter niet dus wat dat betreft moeten we nog even afwachten.”

Foto boven: op 22 januari nam wethouder René Jansen een bord met de tekst ‘doorkomstgemeente’ in ontvangst van gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen. Op welke datum de Vuelta nu in Dongen te zien zal zijn is vooralsnog dus even afwachten. Hieronder een afbeelding van de derde etappe van La Vuelta 2020 waarin Dongen als doorkomstplaats is opgenomen.

 

Reacties