Huisartsen plaatsen corona vragentest online als hulpmiddel

Foto: Pixabay License/OrnaW

Het Nederlands Huisartsen Genootschap heeft op de site Thuisarts.nl een vragentest over corona geplaatst die ingaat op de symptomen.

Geen vervanging huisarts!
De test gaat in op symptomen en er zijn vragen over het risicoprofiel van de bezoeker van de site. Bij een combinatie van gezondheidsklachten wordt geadviseerd contact op te nemen met de huisarts of huisartsenpost. Het genootschap wijst erop dat de vragentest met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, maar niet vanzelfsprekend een consult met de huisarts of andere zorgverleners vervangt, zo meldt het ANP.

Bel de doktersassistent bij twijfel
Neem naast de test, de tijd de antwoorden en adviezen rustig door te nemen. Mocht je nog steeds zorgen hebben, bel dan de huisarts, kom niet naar de praktijk maar praat met de doktersassistente door, wat het beste is om te doen. Daarnaast is er pagina die wat meer uitleg geeft voor als je je zorgen maakt omdat je bijvoorbeeld meer risico loopt dan een ander door een zwakke gezondheid. Het helpt je om na te denken en de juiste keuzes te maken.

Reacties