Cijfers RIVM: nog twee besmettingen in Dongen

Foto: Pixabay License

Volgens de laatste cijfers van het RIVM zouden er momenteel in Dongen nog twee coronabesmettingen zijn. Eerder deze week waren dat er nog vijf. In de meeste Brabantse gemeenten is er procentueel gezien sprake van meer besmettingen per aantal inwoners. Het totaal aantal besmettingen blijft in zowel Brabant als de rest van Nederland wel stijgen.

Sinds gisteren zijn in heel Nederland 637 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 3631. Onder hen zijn 836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

30 patiƫnten zijn sinds de vorige update van 24 uur geleden, overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 136 mensen overleden aan de ziekte. De meeste overleden mensen zijn tussen de 80 en 84 jaar oud. De jongst overleden persoon is 63 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1180 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (486), Noord-Holland (461) en Limburg (418).

Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiƫnten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

 

Reacties