Hypotheek oversluiten: óók duizenden euro’s besparen?

Foto: CC0

AdvertorialHet oversluiten van de hypotheek: elke maand gebruikmaken van de historisch lage hypotheekrente en dus aanzienlijk besparen op uw vaste lasten. Het klinkt als muziek in de oren. Gelukkig komt het overgrote deel van de hypotheekbezitters ook daadwerkelijk in aanmerking voor een oversluiting. Gemiddeld bespaart u over de hele looptijd maar liefst 16.000 euro bij een oversluiting naar een lagere rente. De moeite waard om te checken wat u kunt besparen, toch?

Wat houdt een hypotheek oversluiten precies in?

Bij het oversluiten van een hypotheek wordt de huidige hypotheek omgezet in een nieuwe hypotheek. Dit kan zowel bij uw huidige hypotheekverstrekker als bij een nieuwe hypotheekverstrekker. De voornaamste oversluitreden is dat u aanzienlijk kunt besparen op de hypotheeklasten. Als u een paar procent aan rente kunt besparen op de hypotheek loopt dit al snel op tot duizenden euro’s. Zeker als u de lage rente voor 20 jaar vast kunt zetten. Dit is ook de tweede belangrijke oversluitreden. U creëert namelijk zekerheid voor de toekomst: u bent de komende jaren verzekerd van de historisch lage hypotheekrente. Mocht de rente de komende jaren weer omhoog gaan, geniet u nog vele jaren van uw lage lasten.

Bereken eerst wat u kunt besparen

U gaat natuurlijk niet de moeite nemen om iets over te sluiten als het niet de moeite waard is. Bereken daarom eerst wat u kunt besparen. Dit kan eenvoudig middels een oversluitbespaarcalculator: met enkele klikken komt u er achter wat u kunt besparen op de huidige hypotheek.

Kunt u besparen? Lees u goed in

Als u kunt besparen en u wilt de oversluitoptie verder onderzoeken, lees u dan goed in. Het feit dat u aanzienlijke bedragen overhoudt is natuurlijk mooi, maar bij het oversluiten van de hypotheek komt wel het één en ander kijken. Oversluiten.nl heeft een complete gratis hypotheekoversluitengids geschreven, waarin u álles met betrekking tot het onderwerp kunt nalezen. De gids is gratis te downloaden.

Ga op zoek naar gratis advies

Als u kunt besparen op de hypotheek, en u wilt de mogelijkheden verder onderzoeken, dan doet u er verstandig aan om advies in te winnen. Het oversluiten van de hypotheek is namelijk een belangrijke beslissing die de nodige aandacht verdient. Bij Oversluiten.nl kunt u een onafhankelijke hypotheekadviseur gratis en vrijblijvend uw hypotheekmogelijkheden laten onderzoeken. Hier kunt u meer lezen over deze mogelijkheid. De adviseur beantwoordt meteen al uw vragen, gratis en vrijblijvend.

 

Reacties