ContourdeTwern sluit haar deuren, maar blijft present

Foto:

CNu alle ontmoetingsplekken in het hele land op slot gaan, sluit ook De Cammeleur haar deuren voor drie weken, tot en met 6 april. Was voor het weekend de inzet ook nog gericht op het zoveel mogelijk openhouden van ons centrum voor inloop en kleinschalige ontmoeting, nu komt de focus vol te liggen op presentie, digitaal of telefonisch, het voorkomen van dreigend isolement van ouderen en kwetsbare personen en het voorkomen van verveling bij jeugd en jongeren.

ContourdeTwern Dongen is in dit kader druk bezig met het ombuigen van haar dienstverlening naar present zijn op afstand. Zo gaat zij bijvoorbeeld telefonisch ouderen en kwetsbare personen benaderen die zich (mogelijk) eenzaam voelen of kampen met een hulpvraag. Medewerkers kunnen in zo’n telefoongesprek een inschatting maken of en zo ja welke hulp of ondersteuning nodig en mogelijk is en dit vervolgens regelen. Dit kan zo eenvoudig zijn als het maken van een praatje, maar ook het doen van boodschappen of afleveren van medicijnen. Via het jongerenwerk van R-newt in De Poort wordt deze service gecoördineerd.

Direct contact bij vragen
Uiteraard kunnen mensen die dit lezen en graag gebruik maken van deze contactmogelijkheid, ContourdeTwern ook zelf benaderen. Dit door te bellen met jongerencentrum De Poort: 0162-317361 op werkdagen vanaf 10.00 uur. Of bij geen gehoor met één van de lokale sociaal werkers van ContourdeTwern: Safia El Hajoui tel: 06-23861413 of Ingrid van Oosterhout Tel: 06-12186050.

R-Newt vooral online present
Het jongerenwerk van ContourdeTwern, R-Newt, wil voorkomen dat jeugd en jongeren die de hele dag thuis zijn zich gaan vervelen. De organisatie richt zich daarbij niet alleen op het voorkomen van overlast, maar focust vooral op het bieden van leuke activiteiten. Er wordt volop nagedacht hoe dit online kan worden ingericht, nu fysieke ontmoeting afgeraden wordt. Daarnaast blijven jongerenwerkers – zo veel mogelijk digitaal en telefonisch – bereikbaar voor jongeren met een hulpvraag.

Motto is en blijft ‘Nooit alleen’
Er is ook veel belangstelling van bewoners die wat voor hun medemensen willen betekenen. Daarmee is ContourdeTwern erg blij. Dit laat eens te meer zien hoe waardevol en aansprekend haar motto ‘Nooit alleen’ is. Mensen die mee willen helpen kunnen zich melden bij voorgenoemde nummers in Dongen of het ContourdeTwern bredere AdviesPunt per mail op [email protected] Dit om overbelasting van de telefoonlijn te voorkomen en bellende hulpvragers voorrang te geven.

Reacties

Cookieinstellingen