Gemeente Dongen neemt drastische maatregelen tegen Corona

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Vanaf vandaag tot en met maandag 16 maart werkt de gemeente Dongen met een aangepaste dienstverlening die gericht is op telefonische en digitale dienstverlening. Dat heeft te maken met de oproep gisteravond van minister-president Rutte. Hij richtte zich daarbij specifiek op Brabant. In onze provincie zijn de gevolgen van het coronavirus het grootst.

Gevolg van de aangepaste dienstverlening is onder meer dat milieustraat de Coolhof tot 16 maart gesloten is en de gemeenteraadsvergadering van aanstaande donderdag niet doorgaat.

Burgemeester Marina Starmans legt uit waarom gekozen wordt voor deze vorm van dienstverlening: “Het is belangrijk dat het virus zo min mogelijk wordt verspreid. Daarmee help je jezelf, familie, vrienden, collega’s. Maar zeker ook de kwetsbare doelgroepen in onze samenleving voor wie een besmetting ernstige gevolgen kan hebben. Daarom zetten we als rijk, provincie, gemeente met grote prioriteit in op preventief beleid. Wij rekenen op uw begrip en medewerking.”

De dienstverlening is tot en met 16 maart zoveel mogelijk gericht op digitaal en telefonisch contact. In bijzondere gevallen, zoals spoed, blijft fysiek bezoek mogelijk.

Gemeentehuis
Voor al uw vragen is de gemeente Dongen bereikbaar via:
– telefoonnummer 14 0162
– e-mail [email protected]
– WhatsApp: 06 – 22446719
– Facebook Messenger

Spoed
Fysiek bezoek is mogelijk in spoedgevallen en op afspraak. Voor dringende vragen over identiteitsbewijzen, rijbewijzen, verhuizingen, geboorten, overlijden en huwelijken/geregistreerd partnerschappen kunt u het best een e-mail sturen naar [email protected].

De balie Bouwen, Wonen en Milieu is tot en met maandag 16 maart gesloten. Heeft u vragen over ruimtelijke plannen? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

De Entree
De Entree is telefonisch en digitaal bereikbaar. Voor hulpvragen op het gebied van zorg kunt u bellen naar 14 0162 of e-mailen naar [email protected]

De Coolhof
Milieustraat De Coolhof is tot en met maandag 16 maart gesloten voor bezoekers. Daarmee kunnen we ervoor zorgen dat de huis-aan-huis afvalinzameling in Dongen, ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart gewoon door gaat via het reguliere ophaalschema. Ook storingen aan bijvoorbeeld wegen en riolering worden op de reguliere manier opgepakt.

Bijeenkomsten
Twee bijeenkomsten die deze week gepland staan worden afgelast:
– Vanavond gaat de inloopavond over de herinrichting van het Biezenplein in De Cammeleur niet door. Er wordt een nieuwe datum gepland.
– De raadsvergadering van donderdag 12 maart gaat niet door.

Actueel advies
De veiligheidsregio heeft op onze website een banner geplaatst. Deze banner geeft het meest actuele advies betreffende het coronavirus aan en verwijst door naar de veiligheidsregio (www.vrmwb.nl). Hier vindt u actuele publieksinformatie en telefoonnummers.

Hygiƫnemaatregelen
Goede hygiƫnemaatregelen zijn van belang om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:
– Schud geen handen
– Was je handen regelmatig
– Als je moet hoesten of niezen, doe dat dan in de binnenkant van je ellenboog
– Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.

Reacties