Nieuwbouw Cambreur College officieel van start

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Hoewel er al enige tijd hard gewerkt wordt aan de voorbereidingen voor de nieuwbouw van het Cambreur College, werd vandaag het officiële startsein gegeven voor de verbouwing.

Een groot aantal buurtbewoners, vertegenwoordigers van de bouwbedrijven en natuurlijk een aantal personeelsleden, leerlingen en andere betrokkenen bij het Cambreur College waren hierbij aanwezig. Schooldirecteur René Hermans, wethouder Eline van Boxtel en de nieuwe rector Nynke Gerritsma stonden ieder met een korte toespraak even stil bij dit toch bijzondere moment.

De komende anderhalf jaar verrijst een volledig nieuw Cambreur College. Van de bouw zelf is vanaf de straat niets te zien, alles speelt zich immers achter het hoofdgebouw af. Zelfs als de nieuwbouw helemaal af is, zal deze pas te zien zijn als het huidige gebouw is afgebroken. Dat moment is voorjaar 2021 gepland. Bij een nieuw gebouw hoort een nieuw logo en een nieuwe slogan: Ruimte voor jou. Het Cambreur geeft ruimte om te groeien, je talenten te ontplooien en is letterlijk een prettige ruimte om je thuis te voelen samen met je klasgenoten.

Met het onthullen van een artist impression door de directie, bestaande uit René Hermans en Helga van der Weele, werd de bouw officieel afgetrapt, waarna een toost uitgebracht werd op een succesvolle bouwperiode.

Foto boven: vlnr Cor Willemse, Nynke Gerritsma, Eline van Boxtel, OMO vertegenwoordigster, Rene Hermans en Helga van der Weele

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

Reacties