6.000 euro uit wensput AVRI voor Stichting Gijsje Eigenwijsje

Foto:

Donderdag beleefde Margot Krielaart van Stichting Gijsje Eigenwijsje een bijzondere middag. Regelmatig organiseren de vrijwilligers van deze stichting een actie of evenement waarbij de opbrengst ten goede komt aan Gijsje Eigenwijsje. Tot hun grote verrassing was de stichting dit jaar uitgekozen als doel voor de ‘wensput’ tijdens de prachtige kerstshow van Bloem- en Tuincentrum AVRI. Deze middag werd de opbrengst bekend gemaakt.

De klanten wierpen er vanaf half oktober tot de kerst vele muntjes in. Margot Krielaart mocht  donderdagmiddag de symbolische cheque in ontvangst nemen met daarop het prachtige  bedrag van € 4.254,63. AVRI eigenaar Frank van der Avoird vulde dit mooie bedrag ook nog eens aan tot € 6.000. Margot was  even sprakeloos toen de cheque  onthuld werd. “Dit hadden wij nooit durven dromen. Ontzettend bedankt aan alle mensen die hun bijdrage geleverd hebben en natuurlijk aan AVRI. We zijn er superblij mee”

De Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de 9-jarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte een gratis weekje weg aanbieden. Na het bericht over de levensbedreigende ziekte van Gijs stond de wereld van het gezin op zijn kop. Vader, moeder, Gijs en 10-jarige broer Bart belandden in een rollercoaster van emoties. Voor Gijs werd gelukkig veel georganiseerd, waardoor hij soms het ziek zijn helemaal kon vergeten en gewoon kind kon zijn. Omdat Gijs dit andere kinderen ook zo gunde, had hij de droom om terminaal zieke kinderen een ‘warm nest’ te geven. Even samenzijn, weg van de ellende, genieten van elkaar, zoals hij het zelf ook had ervaren. Hij wilde dat andere kinderen ook die warmte van familie en vrienden, dat beetje geluk, konden hebben. Er moest een huisje komen waar de gezinnen met het zieke kind naartoe konden.

De Stichting Gijsje Eigenwijsje beheert momenteel een drietal bungalows in een park in Baarschot waar ernstig zieke kinderen en hun gezinsleden gebruik van kunnen maken om eens een weekje in een andere omgeving  even uit te zijn. De gelden die de stichting ontvangt worden aangewend om de bungalows in optimale staat te houden en waar nodig aan te passen aan de, soms specifieke, wensen van de gebruikers.

 

Reacties